Italyanlar'a rakip çikti

    2006 yilinda bir aile sirketi olarak süt ve gida endüstrisine hizmet vermek amaciyla üretim hayatina baslayan Milkotek-Hommak, geçtigimiz gün 4 aydir hizmet verdikleri Yazibasi’daki fabrikasinin açilisi gerçeklesti.   SUT ve gida makineleri üreten Milkotek-Hommak’in önceki gün gerçeklesen yeni fabrika açilisi yogun katilimla gerçeklesti. Açilisa Torbali Ilçe Kaymakami Aydin Memük, EBSO Yönetim Kurulu Baskan [&hellip]

 

 

2006 yilinda bir aile sirketi olarak süt ve gida endüstrisine hizmet vermek amaciyla üretim hayatina baslayan Milkotek-Hommak, geçtigimiz gün 4 aydir hizmet verdikleri Yazibasi'daki fabrikasinin açilisi gerçeklesti.

 

SUT ve gida makineleri üreten Milkotek-Hommak'in önceki gün gerçeklesen yeni fabrika açilisi yogun katilimla gerçeklesti. Açilisa Torbali Ilçe Kaymakami Aydin Memük, EBSO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi H. Ibrahim Gökçüoglu, Torbali Ticaret Odasi Baskani Abdulvahap Olgun, Torbali Iskur Müdürü Mustafa Simsek, IZTO meclis üyeleri ve çok sayida isadami katildi. Duayla baslanan açilista bir de koç kesildi. 7000 metrekare açik alan 2400 metrekare kapali alan üzerine kurulan yeni fabrika genislemeye elverisli bir yapisiyla göze çarpiyor. Modern ofisleri ve misafir karsilama alanlari ile genis üretim tesisi olan fabrikada ileri teknoloji teknikleri kullaniliyor. Açilista konusan Torbali Ticaret Odasi Baskani Abdulvahap Olgun, 'Torbali'ya açilan her yeni fabrika bizi sevindiriyor' seklinde konusurken Torbali Kaymakami Aydin Memük, 'Gelisen Torbali sanayisine bir halka daha eklendigi için mutluyuz' seklinde konustu.

 

RICOTTA PEYNIR MAKINASI

'Homojenizatör ve dolum makinalarimizla kalite sunuyoruz' diyen Milkotek -Hommak Genel Müdürü Fethullah Yetik, 'Argemiz ile yeni makinalar gelistirmek için çalisiyoruz. En son yaptigimiz Ricotta Peyniri projesi bir hayli ses getirdi ve bu makina Türkiye'de tek ve rakipsizdir. Bu makine ile müsterimiz lorunu çok iyi sekilde degerlendiriyor. Lor peynirini Labnehomojenizatöründen geçirerek kaliteli Italyan Peyniri olan Ricotto peyniri üretiyor. Su an Italyanlardan daha iyi makina yapiyoruz. Kaliteye büyük önem veriyoruz' dedi.

 

IHRACATA ÖNEM VERIYORUZ

Hedeflerinin makine teknolojisinde Almanlari geçmek oldugunu belirten Yetik, 'Hommak marka homojenizatörlerimiz dünya çapinda bir marka haline gelmesi öncelikli hedeflerimizden biridir. Suan ki üretimlerimizin %50'sini yurtdisina ihraç etmekteyiz, geri kalan üretimimizi Türkiye iç piyasasina satiyoruz. Hommak marka homojenizatörlerimiz dünyada en iyi markalara arasindaki yerini aldi. Su an Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, OrtadoguUlkeleri, Misir, Ingiltere, Ispanya ve Güney Amerika'ya ihracat yapiyoruz. Hedefimizde Almanlari geçmek var. Yeni projelerimiz üzerinde çalismalarimiz devam ediyor. Ricotta peyniri makinamiz ile bunu ispat ettik' seklinde konustu.

 

URETIM IKI KATINA ÇIKACAK

Yeni fabrikayla üretimi iki katina çikaracaklarini söyleyen Yetik, 'Urün gruplarimiz ilk basta Türkiye'de yerli homojenizatör ve yogurt dolum makinasiydi. Daha sonra bu makinelerle beraber Pistonlu Pompa üretimi ile isletmelerde yerimizi aldik. Yogurt dolum makinasi biraz daha gelistirip kaymakli ve bantli homojenize dolumu ekledik. Son bir yildir yeni yaptigimiz lor projesi ile çok önemli bir bulus yaptik. Yeni yaptigimiz fabrikada üretimi ve ihracati iki katina çikaracagiz. Yeni fabrikamiza son sistem CNC mühendislerini aldik ve hatapaylarimizi sifira düsürdük. Basta Ingiltere olmak üzere çok farkli ülkelere ihracata basladik. Amerika'da ofisimizi açtik. MilkotekHommak'in hedefi dünyada da sektörün en iyisi olmak' dedi. Ibrahim Danis

Bakmadan Geçme