İtfaiye: İhmalimiz yok!

Torbalı İtfaiye Amirliği'nden yapılan açıklamada Karakuyulu İnce Ailesinin yaşadığı mağduriyette hiçbir ihmallerinin söz konusu olmadığı belirtildi. ÖNCEKİ gün gazetemizde Karakuyu'da evleri sağnak yağmurdan etkilendiği için mağdur olan ailenin 5 gündür itfaiye!'den zarar tespiti yapmasını beklediği yönündeki habere Torbalı İtfaiye Amirliği'nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada 5 gündür rapor hazırlanmadığı yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığı belirtilirken, yapılan çalışma [&hellip]

Torbalı İtfaiye Amirliği'nden yapılan açıklamada Karakuyulu İnce Ailesinin yaşadığı mağduriyette hiçbir ihmallerinin söz konusu olmadığı belirtildi.

ÖNCEKİ gün gazetemizde Karakuyu'da evleri sağnak yağmurdan etkilendiği için mağdur olan ailenin 5 gündür itfaiye!'den zarar tespiti yapmasını beklediği yönündeki habere Torbalı İtfaiye Amirliği'nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada 5 gündür rapor hazırlanmadığı yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığı belirtilirken, yapılan çalışma hakkında bilgi verildi.

AÇIKLAMA GELDİ

Karakuyu Gazi Mustafa Kemal Mahallesi'nde bulunan Mustafa Kemal Atatürk Caddesi üzerindeki 68 nolu ve 7 kişinin yaşadığı ev şiddetli yağmurdan dolayı önceki gün sular altında kalmıştı. Olayın ardından 6 gün geçmesine rağmen ailenin mağduriyeti devam ediyor. Zarar tespiti geciktiği için aile bir türlü zararını karşılayıp yeniden normal hayatını dönemiyor. Konuyla ilgili suçlamanın hedefinde olan Torbalı İtfaiye Amirliği'nden bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Torbalı İtfaiye Amirliği'nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiği belirtilerek, 'Olayın yaşandığı günün ardından hemen ekiplerimiz olay yerine gidip zarar tespiti yaptı. Gerekli evraklar ve raporlar hazırlanıp aynı gün içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi. Fakat öyle sanıyoruz ki araya hafta sonu girdiği için gerekli prosedürler yerine getirilemedi. Biz evraklarımızı teslim ettikten sonra konu tamamen Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü'nün sorumluluğuna girdi. Yani ortada aksettirildiği gibi İtfaiye kurumunu ilgilendiren bir ihmal yoktur. İtfaiyemiz üzerine düşen tüm sorumluluğu yerine getirmiştir' denildi.

 

Bakmadan Geçme