İzmir'in yeni konut projesi görücüye çıktı

İZKOOP'un yeni konut projesi Grand Port, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşen lansman ve temel atma töreni ile başlatıldı. Proje Torbalı Ayrancılar Türkmenköy mevkiinde.

Ayrancılar'ın Türkmenköy mevkiinde modern ve yatay mimariye sahip, Grand Port Projesi, İZKOOP tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşen lansman ile temelini attı. İzmir'in en iyi konut projesi olarak tanıtılan projedeki daireler, sahiplerini bekliyor. Temel atma töreni sonrası Yatırım ve Tasarruf Danışmanı Mert Başaran da “Konut Sektöründe 2025 Vizyonu” konuşmasıyla yer aldı.

İzkoop Genel Koordinatörü Çağlar Kalkan, konut yapı kooperatifçiliğine vizyon kazandırmak için yola çıktıklarına dikkat çekerek, “2022'de gerçekleştirdiğimiz, Nobili Park Airport projemize komşu, Grand Port projemizi sunmaktan mutluluk ve onur duyarız. İzmir sevdalısı ekip olarak kentsel dönüşümde değerli projeler üretirken, yeni konut alanlarında İzmir halkının yaşam kalitesine uygun projeler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Konut alımının zorlaştığı, kredilere yüksek faizle ve kısıtlı ulaşıldığı ekonomik ortamda, öngörülmeyen artışların ve karların bulunmadığı fiyatlarla, vadeli ve faizsiz bir ödeme planı ile üyelerimizi konut sahibi yapmak” dedi.

KONUT ÇEVRESİNDE KREŞ VE GENÇLİK MERKEZİ

İZKOOP'un en önemli değerlerinin, şeffaf yönetim anlayışı ve güven olduğunun altını çizen Kalkan, “Üyelerimize, ailemize katılmadan önce süreci detaylı anlatmayı ve iletişimde kalmayı önemsiyoruz. İZKOOP olarak sosyal sorumluluklarımızın farkındayız. Torbalı Belediyesi ile yaptığımız çalışmalarla, projelerimize yakın alanda, 350 çocuğumuza hizmet verecek kreş için anlaşma sağlandı. Ayrancılar'da çocuklarımız ve gençlerimizin spor yapması için Ayrancılar Gençlik Spor Kulübü'ne destek veriyoruz. Bu çalışmalarımızda destek veren taşeron firmalarımız Ege Safira İnşaat ve So Art Yapı ile tedarikçilerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

Ayrancılar'la canlı bağlantı kurularak yapılan temel atma töreninin ardından,

İZKOOP'un yakın zamanda hayata geçirmeyi planladığı “şehrin merkezinde yaşamla iç içe” sloganıyla Black Gardens ve DOĞA Residences projeleri tanıtıldı. İZKOOP Genel Koordinatörü Çağlar KALKAN projelerin hazırlıklarının sürdüğünü ve 2025'de hayata geçirmeyi planladıklarını iletti.

GELECEĞİ GARANTİLEMEK İÇİN KONUTA YATIRIM

Yatırım ve Tasarruf Danışmanı Mert Başaran, “Konut Sektöründe 2025 Vizyonu” başlıklı sunum yaptı. Geleceği garantilemek için konuta yatırım yapılması gerektiğinin altını çizen Başaran, “Türkiye'de üst gelir grubuna konut yapılıyor, alt ve orta gelir grubuna yapılmıyor. Uygun fiyatlı ev yapımını ne yazık ki müteahhitler tercih etmiyor. Bu insanlar ev alamayacaklar ve bugün alamadıklarını 2 – 3 yıl sonra hiç alamayacaklar. O yüzden bugün alabilecekleri en uygun mülkleri almaları gerekir. Enflasyon olsa da mülk her zaman mülktür. Bütçeye uygun ödeme koşulları ile mülk almak gerekir. Ben oturmayacağım orada demeyeceksin, burada biri oturur diye düşünerek hareket edeceksin. Sen yatırım yapacağın malı alacaksın. Poor Mindset yani fakir kafa yapısına kapılmayacaksın. Bütçene göre küçük de olsa yatırım amaçlı konut alıp, senden sonrasını düşüneceksin” dedi.

GRAND PORT PROJESİ

Ayrancılar'ın Türkmenköy mevkiinde Grand Twin Tower, Park Fortuna, Nobili Park Airport projelerine komşu, 25.400 m2 alan içinde, modern ve yatay mimarisi ile geniş m2'lerde 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan 340 bağımsız bölümden oluşuyor. Geniş peyzaj alanları, yüzme havuzu, açık ve kapalı spor alanları, çocuk oyun alanları ve yürüyüş yolları ile şehre yakın, gürültüden uzak eşsiz yaşam alanları sunuyor. Proje Adnan Menderes Havaalanı, Pancar ve İTOB Organize Sanayi Bölgesi ile İzmir – Aydın otobanına yakınlığı sebebiyle ulaşımda kolaylık sağlıyor. Torbalı Belediyesi'nin yapmayı planladığı Pancar – Ayrancılar Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi'nin yanı başında bulunuyor.

Bakmadan Geçme