Izmir'den Çamlica'ya yumurta üretmeye geldi

Bir merak sonucu köy yumurtasi yetistiriciligine baslayan Hilmi Korkut, simdilerde 200 tavuguyla üretim yapiyor. Izmir'de ikamet eden Korkut, Çamlica Mahallesi'ndeki tesisinde organik yumurta üretiyor. DOKTORLARIN saglik açisindan önerdigi dogal ürünlerden olan köy yumurtasi yeni bir sektör olarak karsimiza çikti. Torbali'nin birçok bölgesinde bu isi yapanlarin sayisi giderek artiyor. Hilmi Korkut'ta bunlardan bir tanesi. Izmir'de ikamet [&hellip]

Bir merak sonucu köy yumurtasi yetistiriciligine baslayan Hilmi Korkut, simdilerde 200 tavuguyla üretim yapiyor. Izmir'de ikamet eden Korkut, Çamlica Mahallesi'ndeki tesisinde organik yumurta üretiyor.

DOKTORLARIN saglik açisindan önerdigi dogal ürünlerden olan köy yumurtasi yeni bir sektör olarak karsimiza çikti. Torbali'nin birçok bölgesinde bu isi yapanlarin sayisi giderek artiyor. Hilmi Korkut'ta bunlardan bir tanesi. Izmir'de ikamet eden Korkut, Haziran ayinda Çamlica Mahallesi'nde üretime basladi. Aldigi 200 civcivi büyüten ve yumurta elde etmeye baslayan Korkut'un müsterileri ar asinda, doktordan ögretmene, is adamindan polise kadar birçok kisi var. Kolisini 20 TL'den satisa sundugunu ifade eden Hilmi Korkut: 'Tamamen dogal ortamda bulunan tavuklarimizdan elde ettigimiz yumurtalara ilgi oldukça güzel. Bir merak sonucu basladigim bu isi artik profesyonel bir sekilde gerçeklestiriyorum' dedi.

 200 ADET CIVCIVLE BASLADI

Uzun yillardir Izmir Yeni Çamlica'da ikamet eden evli ve 2 çocuk babasi Hilmi Korkut, 2012 yilinda isten çikinca bir süre çesitli islerde çalisti. Daha sonra Rusya'ya giden ve burada çalismaya baslayan Korkut'u, -17 derecelik soguk vurunca geri dönmeye karar verdi. Aylik 4 bin lira maas almasina ragmen dondurucu soguga dayanamayan 46 yasindaki adam, köy yumurtasi üreticiligine merak sardi. Arkadaslarinin da tavsiyesi üzerine Urla'dan lohman cinsi 200 adet civciv aldi. Yumurta tavugu olarak da bilinen lohman tavuklari 4-5 aylik olduktan sonra yumurta vermeye basladi. Yumurta sektöründe çalisan pek çok kisinin bu tavuk cinsini tercih ettigini dile ifade eden Hilmi Korkut, genellikle çift sarili yumurta yumurtladigini da kaydetti. Korkut, lohman cinsi tavugun salma sekilde yetistirilmesi halinde yilda ortalama 280 ila 320 adet yumurta verdigini dile getirdi.

 SALMA YÖNTEMIYLE YETISIYOR

Çamlica Mahallesi'nin hemen girisinde yaklasik 450 metrekarelik kapali bir alan olusturan Hilmi Korkut, 200 adet tavuguyla yumurta üretimi gerçeklestiriyor. Tamamen dogal ortamda üretim yaptigini dile getiren Korkut, pazardan ve tarlalardan topladigi yesillikleri verdigini kaydetti. Ayrica, ayda 6-7 çuvalda yumurta yemi verdigini ifade eden Hilmi Korkut, yumurtanin kolisini 20 TL'den sattigini söyledi. Perakende satis yaptigini dile getiren Korkut, ayrica Izmir'deki çesitli pazarlarda da müsterilerinin oldugunu belirtti. Tavuklari salma yöntemiyle yetistirdigini de açiklayan Hilmi Korkut: 'Kümesimizin hemen yaninda genis bir alan var. Tavuklarimiz her gün burada geziniyor. Tamamen dogal bir ortamda yetisip yumurtluyorlar' dedi.

 KOLISI 20 TL

Köy yumurtasi, dogal ürünlere düskün olan vatandaslar tarafindan daha çok tercih ediliyor. Organik yumurta özellikle büyüme çagindaki çocuklarin tüketmesi gereken organik bir ürün oldugu uzmanlar tarafindan dile getiriliyor. Hilmi Korkut: '7-8 ay önce 200 tavukla dogal köy yumurtasi üretimine basladim. Amacim yumurta pazarlamaktan ziyade insanlarin dogal beslenmesini saglarken, dogal dengenin de korunarak gelecek nesillere yasanabilir bir dünyayi miras birakabilmek. Katki maddesi olmayan ürün kalmadi. Insanlar artik ürünlerden eski tatlari almak istiyor. Yumurta konusunda biz bunu sagliyoruz. Tamamen dogal ve eski usul ile üretim yaparak en iyi ve dogal yumurtayi elde ediyoruz' seklinde konustu.

GÖKHAN YALKALK

 

Bakmadan Geçme