İzmir'in 3 aylık kara raporu açıklandı

İSİG Meclisi’nin açıkladığı verilere göre yılın ilk 3 ayında İzmir’de 17 işçi iş güvenliği önlemleri alınmaması sebebiyle hayatını kaybetti

 

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG)  Meclisi  2022 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan 'İş Cinayetleri Raporu'nu açıkladı. Basına yansıyan haberler; işçilerin, işyeri hekimlerinin ve iş güvenliği uzmanlarının verdiği bilgiler doğrultusunda hazırlanan rapora göre 2022'de Türkiye'de en az 347 işçi çalışırken yaşamını yitirdi.  Raporda yer alan bilgilere göre yeni yılın ilk 3 ayında İzmir'de 17 işçi hayatını kaybetti. İzmir; İstanbul ve Kocaeli'nin ardından en fazla ölümlü iş kazasının yaşandığı şehir oldu.  İSİG Meclisi'nin raporlara göre İzmir'de Ocak ayında 7, Şubat ayında ayında 4 ve Mart ayında ise 6 işçi yaşamını yitirdi.

EN ÇOK İŞ KAZASI YAŞANAN KOLLAR

Ülke genelinde en fazla ölümlü iş kazalarının yaşandığı iş kolları; inşaat, yol, taşımacılık, tarım, büro ve metal oldu. İnşaat, yol işkolunda 54 işçi; taşımacılık işkolunda 45 işçi; tarım, orman işkolunda 33 işçi, ticaret, büro  işkolunda 30 işçi; metal işkolunda 27 işçi; sağlık ve sosyal hizmetler işkolunda 27 işçi; belediye, genel İşler işkolunda 26 işçi hayatını kaybetti.  Ölüm sebeplerinde ise ilk sıralarda trafik kazaları, ezilme-göçük ve düşme yer aldı. Türkiye'de 3 ay içerisinde ölen işçilerin 6'sı çocuk işçiyken, 25'i de kadın işçiydi.

Bakmadan Geçme