İZSU’nun kendine hayrı yok

Tepeköy Mahallesi Erdinç Tekirli Caddesi'nde bulunan İZSU Hizmet Binası'nın hemen önünde su borusu patladı. Tonlarca su boşa akarken, İZSU’nun olaya 6 saat sonra müdahale etmesi, ‘bu kadarına da pes’ dedirtti. Su kesintilerinin katlanarak arttığı Torbalı'da dün objektiflere yansıyan görüntüler bu kadarda olmaz dedirtti. Tepeköy Mahallesi Erdinç Tekirli Caddesi üzerinde bulunan İZSU Hizmet Binası'nın hemen 20 [&hellip]

Tepeköy Mahallesi Erdinç Tekirli Caddesi'nde bulunan İZSU Hizmet Binası'nın hemen önünde su borusu patladı. Tonlarca su boşa akarken, İZSU'nun olaya 6 saat sonra müdahale etmesi, 'bu kadarına da pes' dedirtti.

Su kesintilerinin katlanarak arttığı Torbalı'da dün objektiflere yansıyan görüntüler bu kadarda olmaz dedirtti. Tepeköy Mahallesi Erdinç Tekirli Caddesi üzerinde bulunan İZSU Hizmet Binası'nın hemen 20 metre ilerisinde su borusu patladı. İZSU'nun hemen önünde patlayan su borusundan saatlerce su boşa akarken hizmet binası personelinin yaşanan duruma tepkisiz kalışı ise 'İZSU kendine bile hayrı yok' dedirtti. Su patlağıyla ilgili mahalle sakinleri hizmet binası personeline, 'Neden müdahale edilmiyor' diye sorduğunda ise, teknik servis bekleniyor cevabı verildi. Borunun patlaması sonucu tonlarca su boşa akarken saatler sonra olay yerine gelen teknik servis patlağın üzerini kumlarla örttü.

SU AKTI, İZSU BAKTI

Torbalı'da yaşanan su kesintilerinin temel nedeninin tazyik şiddetinin az olmasından kaynaklandığı ifade edilirken su patlaklarına geç müdahale edilmesi de basıncın başlıca düşme nedenleri arasında gösteriliyor. Torbalı'nın birçok bölgesinde yaşanan su borusu patlakları ve bu patlaklara geç müdahale ettiği gerekçesiyle sık sık tepki toplayan İZSU ekipleri dün sabah saatlerinde hizmet binasının önünde patlayan su borusuna bile saatler sonra müdahale edebildi. Vatandaşların uyarıları ve tepkilerinin artması üzerine İZSU saatler sonra olay yerine gelirken, mahalle sakinlerinden Rafet Kazancı, 'Su patlağıyla İZSU arasında 20 metre mesafe bile yok. 6 saattir suya müdahale etmediler. İZSU kendi burnunun ucunu bile göremiyor' diyerek sitem etti.

Bakmadan Geçme