Kadın’ın gücü!

Torbalı’da akaryakıt istasyonlarına da kadın eli değdi. İlçede faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonu, ülke gündemindeki en önemli konulardan biri olan kadın istihdamına yönelik başlattığı yeni sosyal sorumluluk projesi 'Kadın Gücü', Torbalı’da da hayata geçirildi

Toplamda  42 bin 454 aracın ev sahipliği yaptığı 172 bin 259 nüfusa sahip Torbalı'da, nüfusa paralel olarak tırmanışını sürdüren araç artışı, en çok da akaryakıt sektörüne yararken, çeşitli şirketler tarafından uygulamaya konulan projeler, farkındalık yaratmaya başladı. Özellikle ilki 2013 yılında gerçekleşen Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde İç İşleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan çocuklar için trafik dedektifleri projesi ile büyük ses getiren akaryakıt şirketi OPET, kadın istihdamına dikkat çekmek ve istihdama katkı sağlamak amacıyla önemli bir projenin daha altına imza attı. Akaryakıt sektörünün yenilikçi ve öncü kuruluşu OPET'in ülke gündemindeki en önemli konulardan biri olan kadın istihdamına yönelik başlattığı yeni sosyal sorumluluk projesi 'Kadın Gücü', Torbalı'da da hayata geçirildi.

FİTİLİ ATEŞLENDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı işbirliğinde OPET tarafından uygulamaya konulan proje çerçevesinde ilçede faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunda da 2 kadın personel pompacı olarak görev yapmaya başlarken, proje kapsamında istasyonlarındaki insan kaynakları süreçlerini gözden geçiren OPET'in her istasyonunda en az iki kadın çalışanın olmasını hedeflediği bildirildi. Eğitime, sağlığa, çevreye ve tarihi değerlere sahip çıkan daha bilinçli bir toplum oluşmasına katkıda bulunulmasını sağlamak adına hayata geçirilen sosyal sorumluluk projelerinin toplumsal yapıyı da değiştirdiği gazetemize açıklayan Torbalı OPET Müdürü Zekiye Karagöz, toplumsal algıyı değiştirmek ve çalışma hayatında kadınlara fırsat eşitliği sunmak amacıyla yeni bir projenin daha fitilinin ateşlendiğini duyurdu.

VERİMLİLİK ARTIYOR

Hayata geçirilen 'Kadının Gücü' isimli projenin ayrıntısından bahseden Torbalı OPET Müdürü Zekiye Karagöz, kadın istihdamının önemine dikkat çekti. Projenin uzun soluklu olduğunu ve üzerinde uzun uzun çalışıldığını belirten Karagöz, kadının her alanda daha aktif ve etkin olması için toplumda farkındalık oluşturulması gerektiğini ifade etti. Kadınların çalışma hayatına dahil olmalarını sağlamak adına gerekli alt yapının tamamlandığını ve projenin Torbalı'da da hayata geçirildiği aktaran Karagöz, 'Biz bu projemizle kadınların işgücüne katılımını artırmak, hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmelerini sağlamak amacındayız. Yapılan araştırmalara göre kadınların aktif rol aldığı şirketlerde özellikle verimlilik ve krlılık artıyor. Bugüne kadar erkek işi olarak görülen akaryakıt satış yetkilisi, istasyon müdürü gibi işlerde aslında kadınların da oldukça başarılı olduğu gözlemlendi. Proje bu çerçevede hayata geçirildi.' ifadesinde bulundu.

REKOR İSTİHDAM

Hiç kuşkusuz kadının güçlü olması durumunda  Türkiye'nin güçlü olacağını mesajını veren Torbalı OPET Müdürü Zekiye Karagöz, 'Kadınlar hayatın her alanında aktif olursa ülkemizin gelişmesi ve kalkınması çok daha güçlü olacak. Devrim niteliğindeki düzenlemelerle kadınların güçlendirilmesi anlamında adımlarımızı atıp güçlü ortaklıklar ve işbirlikleri ile bu süreci daha da kuvvetlendiriyoruz. Erkek egemen bir sektörde kadın çalışanların artışı çalışma hayatına elbette önemli katkılar sağlıyor. Böylesine anlamlı bir projenin halkası olmaktan gurur duyuyoruz. Proje sadece topluma mesaj vermekle kalmıyor aynı zaman da kadın istihdamını da önemli oran da artırıyor. Nitekim, 2019 yılına kadar hem ülke genelinde tüm istasyonlarımızda hem de merkezi düzeyde yapılacak istihdamla 3 bin 500 kadın, OPET çatısı altında çalışma hayatına dahil edilecek. Hedefimiz bu. Hedeflenen rakam bile projenin ne denli büyük ve geniş olduğunu zaten gösteriyor.' diye konuştu.  Murat CAN

Bakmadan Geçme