Karakuyu'dan yarislara Safkan Ingiliz ati yetisiyor

ERDEMIRCI Harasi, Ates Harasi, Arslanlar At Çiftligi ve Sükran Aga At Çiftligi'nin bulundugu ilçede 300 dönümlük alan, su anda at yetistiriciligi için kullaniliyor. TJK da yatirim için Torbali'yi seçti. Türkiye Jokey Kulübü'nün Karakuyu'daki asim istasyonunda Safkan Ingiliz Atlari yetistiriliyor. Torbali Asim Istasyonu'nda, Izmir Hipodrom Müdürlügü'ne bagli olarak 2 veteriner hekim, 1 veteriner saglik teknisyeni, 9 [&hellip]

ERDEMIRCI Harasi, Ates Harasi, Arslanlar At Çiftligi ve Sükran Aga At Çiftligi'nin bulundugu ilçede 300 dönümlük alan, su anda at yetistiriciligi için kullaniliyor. TJK da yatirim için Torbali'yi seçti.

Türkiye Jokey Kulübü'nün Karakuyu'daki asim istasyonunda Safkan Ingiliz Atlari yetistiriliyor. Torbali Asim Istasyonu'nda, Izmir Hipodrom Müdürlügü'ne bagli olarak; 2 veteriner hekim, 1 veteriner saglik teknisyeni, 9 seyis ve 4 güvenlik görevlisi bulunmakta.Harada yetistirilen atlar, ülke genelinde düzenlenen yarismalarda da birçok basari elde ediyor.

 TAM DONANIMLI

Karakuyu'daki Türkiye Jokey Kulübü Asim Istasyonu; 2000 yilinda hizmete açilmis olup, yaklasik 195 dönüm üzerine kurulu. Bünyesindeki 22 adet kisrak padogu, 5 adet aygir padogu, 3 blok toplam 56 boks pansiyoner kisrak ahiri, 1 blok toplam 7 boks dogumhane ahiri, 1 blok toplam 4 boks aygir ahiri, 1 blok toplam 3 boks karantina ahiri, 1 adet sifat salonu, 1 laboratuar,1 adet iki katli idari bina ve veteriner hekim lojmani, 2 adet personel lojman binasi ve 1 adet yemekhanesi ile yetistiriciligimize hizmet vermekte. Hara yetkilileri verdikleri bilgide, asim istasyonunda yilin ilk 6 ayinda Safkan Ingiliz atlarinin kaldigini belirterek, 'Torbali Asim Istasyonu, yetistiricilerimiz için Ege Bölgesi'nde senenin ilk 6 ayi Safkan Ingiliz ati asim hizmeti vermekte. Bu dönem süresince asim yapan kisraklar; misafir statüsünde hizmet almakta olup, 30 Haziran tarihinden itibaren son kontrollerini takiben kendi haralarina gönderilmektedir' dedi.

 5 AT ÇIFTLIGI

SANAYISI tarimi ve turizm zenginligi nedeniyle yatirimcilar için cazibe merkezi olan Torbali, farkli bir alanda da yatirimcilarin ilgisini çekmeye basladi. Son 12 yil içerisinde Torbali'daki at çiftligi sayisi 4'e yükselirken Türkiye Jokey Kulübü (TJK) de Karakuyu'ya 158 dönümlük bir alana Asim Istasyonu kurdu. Milyonlarca liralik yatirimlarin yapildigi Torbali, sektördeki yildizini her geçen gün biraz daha parlatiyor. Erdemirci Harasi, Ates Harasi, Arslanlar At Çiftligi ve Sükran Aga At Çiftligi'nin bulundugu ilçedeki 300 dönümlük alan, su anda at yetistiriciligi için kullaniliyor. Safkan Ingiliz ve Arap atlarinin bulundugu Torbali'da 30 olan at sayisinin her geçen gün biraz daha artmasi bekleniyor. Ilçedeki haralarda yetistirilen atlar, ülke genelinde düzenlenen yarismalarda da birçok basari elde ediyor.

HABER MERKEZI

Bakmadan Geçme