Karaot Dernegi, TRT ekraninda
Karaot Tohum Dernegi, önceki gün TRT’nin konugu oldu. Köye gelen TRT Haber Ekibi, dernegin çalismalarini gündemine tasidi. ADINDAN siklikla bahsettiren Karaot Tohum Dernegi, birçok kanala ve belgesele konu olmaya devam ediyor. Torbali Karaot Tohum Dernegi, Ekolojik Ureticiler Dernegi ve Türkiye’de bir ilk olan Sinek Sekiz Yayinevi’nin kurucusu ve Yayin Yönetmeni Irem Çagil Tütüncü’yü konu alan [&hellip]
Karaot Tohum Dernegi, önceki gün TRT'nin konugu oldu. Köye gelen TRT Haber Ekibi, dernegin çalismalarini gündemine tasidi.
ADINDAN siklikla bahsettiren Karaot Tohum Dernegi, birçok kanala ve belgesele konu olmaya devam ediyor. Torbali Karaot Tohum Dernegi, Ekolojik Ureticiler Dernegi ve Türkiye'de bir ilk olan Sinek Sekiz Yayinevi'nin kurucusu ve Yayin Yönetmeni Irem Çagil Tütüncü'yü konu alan 'Dünyayi Kurtarmaya Çalisanlar' adli kisa film, dünya çapinda büyük ses getirmis ve ödüle layik görülmüstü. Dernegin dünkü konugu ise TRT Haber kanaliydi. TRT ekibi köye gelerek dernegin çalismalarini kayit altina aldi ve haber bültenine tasidi.
DUNYA ÖDULU ALMISLARDI
EKOLOJIK Ureticiler Dernegi ile Torbali Karaot Köyü Tohum Dernegi'nin çalismalarini ve Türkiye'deki tohum, tarim ve bioçesitlilik mücadelesini konu alan 'Dünyayi Kurtarmaya Çalisanlar' (The People Who Try to Save the World) kisa belgeselanimasyon, '16 mm ve 8 mm, 30 dakika, 2012' adli kisa film geçtigimiz aylarda Kore'nin baskenti Seul'e düzenlenen 9. Seul Ekoloji ve Çevre Filmleri Festivali'nde, kisa film dalinda ödüle layik görülmüstü. Akile Nazli Kaya'nin yönettigi 'Dünyayi Kurtarmaya Çalisanlar' adli kisa belgesel filmi, 250 haneli köyden baslayarak adini dünyaya duyurmayi basaran Karaot Tohum Dernegi'nin çalismalarini konu aliyordu. Verilen ödülle büyük bir ses getiren Dünyayi Kurtarmaya Çalisanlar, köyün ve dernegin adini dünya geneline duyurdu.
TRT, GUNDEMINE TASIDI
BASINDA sürekli gündem maddesi konusu olan Karaot Tohum Dernegi, önceki gün köyde TRT Haber ekibini agirladi. 1 saate yakin röportaj yapan TRT ekibi, dernegin çalismalarini tanitti. Röportajda en çok dikkat çeken sey ise dernegin köyde kurmus oldugu tohum yetistirme seralari oldu. Kurulan seralarda kaybolmaya yüz tutmus tohumlarin yetistirilerek çogalmasi ve daha çok üreticiye ulastirilmasi saglaniyor. Öte yandan kendi markasini olusturan dernek, markasiyla piyasaya organik ürün sunmaya hazirlaniyor. Dernek yöneticileri, çalismalarin her yil gittikçe daha fazla kitleye ulastigini ve yerli tohum kullanilmasi için çalismalarin araliksiz sürdügünü belirttiler.