Kaymakam: İhtiyaç sahiplerini bize bildirin

Torbalı Kaymakamlığı tarafından Mayıs ayı muhtarlar toplantısı dün yapıldı. Toplantıda yeni göreve başlayan muhtarlara, muhtarlık bilgi sistemi tanıtıldı. Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu dikkat etmelerini istediği hususları belirterek uyarılarda bulundu.

İLÇEDEKİ 60 mahalle muhtarının bir araya geldiği muhtar toplantısı her ay düzenli olarak yapılıyor. Toplantıda bir araya gelen muhtarlar mahallelerindeki sıkıntıların çözümleri için karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyor. Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu da her toplantıda muhtarlara bölgelerinde soruna neden olabilecek konularda dikkatli olmalarını vurguluyor. Ayrıca her ay yapılan toplantılarda kurum personelleri muhtarları çeşitli konularda bilgilendiriyor. Mayıs ayı muhtarlar toplantısı bu amaçlar doğrultusunda dün Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.

KAYMAKAM UYARILARDA BULUNDU

Mayıs ayı muhtarlar toplantısı Belediye Kültür Merkezi toplantı salonun yapıldı. Toplantı 31 Mart seçimlerini kazanarak muhtarlık görevine başlayan göreve başlayanlara muhtarlık bilgi sisteminin anlatılmasıyla başladı. Toplantıya kurum müdür ve amirleriyle muhtarlar büyük ölçüde katılım sağladı. Muhtarların  elektronik ortamda talep, istek, görüş, öneri ve şikayetlerini iletebilmelerini sağlamak, yapacakları taleplerin takip edilip raporlanması ve bu sayede görevlerini daha kaliteli, etkin ve süratli bir şekilde yürütmelerinde kullanılan muhtarlık bilgi sisteminin detayları slaytlar eşliğinde anlatıldı. Yapılan anlatımın ardından Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu yaptığı konuşmada, 'Mahallerdeki meralara müdahale eden kişilere karşı muhtarlarımızın uyarılarda bulunarak durumu bize bildirsin. Biz de gerekli yasal işlemi başlatırız. Muhtarlara bu nokta önemli bir görev düşüyor. Bu tip sıkıntıların önüne geçilebilmesi amacıyla meraları kontrol edin' dedi. Otcu konuşmasının devamında 'Mahallenizdeki ihtiyaç sahiplerini tespit ederek bize bildirim. Vakfımızın kasasında ihtiyaç sahipleri için belirli bir ödenek oluyor. Sizlerin tespit etmesiyle yardımları onlara ulaştıralım' dedi.

JANDARMADAN DÜĞÜNLERLE İLGİLİ SUNUM

Düğün sezonun açılmasıyla birlikte olası manganda kurşunuyla ortaya çıkacak faciaların önüne geçilmesiyle ilgili olarak İlçe Jandarma Komutanı Emre Balcı muhtarlara konuyla ilgili sunum yaptı. Balcı ilçede düğünlerde hava rastgele sıkılan silah nedeniyle meydana gelen kayıpları anlatarak muhtarları bu tip durumlarda jandarmayı aramalarını istedi. Sunumun devamında Balcı İlçe Jandarma karakolunun çalışmalarını ve her düğünde kurşun sıkmayla ilgili pankart olması gerekliliğine vurgu yaptı.

YASİN GÜLCÜ

 

Bakmadan Geçme