Kendi işini kurana 150 bin lira destek  

Kendi işini kurmak isteyen gençlere 150 bin liraya kadar destek verecek olan hükümetin paketi hakkında, İŞKUR Torbalı Müdürü Mustafa Şimşek açıklamalarda bulundu.

 30 yaş grubu için iş kurmak isteyen gençler için sermaye hazır. Ayrıca son yapılan değişikle vergi muafiyeti de getirildi. Hibe ve kredi desteği almak için İŞKUR ve Torbalı Ticaret Odası (TTO)'nın ortaklaşa ilçede yürüttüğü KOSGEB'e kaydolan, kursa giden ve ardından sertifika alan gençler iş fikirlerini hayata geçirmek için proje ve iş planı hazırlayacak. İş fikri kabul edilene ise hibe ve kredi olmak üzere 150 bin liralık desteğin kapısı açılacak. Devlet desteğiyle de olsa iş kurmak ve sürdürmek ciddi ve maliyetli bir iş. Bu yüzden hükümet özellikle iş hayatına yeni atılan 18-30 yaş grubundaki gençleri daha fazla destekliyor. Bu kapsamda iş kurmak isteyen gençler İŞKUR'un kapısını çalmaya başladı. İlerleyen günlerde TTO ile birlikte yeni girişimcilik kursu açacak olan İŞKUR İlçe Müdürü Mustafa Şimşek, hibenin detaylarını açıkladı.

VERGİDEN MUAF OLACAKLAR

Yasayla ilk defa iş kuran genç girişimcilere 3 yıl boyunca kazançlarının bir kısmına gelir vergisi muafiyeti getirileceğini vurgulayan Şimşek, şimdiden çok sayıda girişimcinin bilgi almak için kuruma geldiğini vurguladı. Vergi muafiyetine de değinen Şimşek, 'Ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle ilk defa gelir vergisi mükellefi olan, 29 yaşını doldurmamış 18 yaşından büyük kişiler, faaliyete başladıkları takvim yılından itibaren üç vergilendirme dönemi boyunca elde ettikleri kazançların bir kısmı vergiden düşecek' diye belirtti.

HER SEKTÖRDE BAŞVURU

Bugüne kadar çok sayıda kişinin Torbalı'da belge aldığını vurgulayan Şimşek, her çapta sektörden başvuruların olduğunu belirterek, ' Hemen hemen her sektörden başvuru oluyor. Son zamanlarda kasap, terzi, reklamcılık, mobilya imalatı, pastane, börekçi, tuhafiye ve kuaför gibi alanlarda faaliyet gösterenlerde başvuruda bulunuyor. Bu sektörlerin yanı sıra, yüksek teknolojik ürünlerin imalatı konusunda da destekler veriliyor. Mesela tıp sektöründe, bilgisayar destekli kemik eğriliğini düzeltme sisteminin kurulmasından tutunda, yapay damar üretimine varıncaya kadar sağlık sektöründe kullanılan ve yurtdışına ihraç edilen birçok malzemenin üretilmesine vesile olan işletmelere destek veriliyor.' dedi. Şimşek ayrıca,Torbalı'da kendi işini kurmak isteyenleri başvuru için kurumumuza bekliyoruz' diyerek sözlerine son verdi. İbrahim DANIŞ

 

Bakmadan Geçme