Kilidi açamayınca camı kırıp hırsızlık yaptılar

İlçedeki hırsızlık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Hafta içinde Torbalı Mahallesi'nde bir eve giren hırsızlar toplamda 5000 lira değerinde elektronik eşya çaldı.

TORBALI genelinde yaz mevsimi ile birlikte hırsızlık olaylarında yaşanan artış vatandaşları mağdur ediyor. Hırsızlık olayları bir yandan kırsalda bir yandan da merkez mahallelerde yaşanmaya devam ediyor. Bu yıl hırsızlar özellikle köylerde olmak üzere birçok mahallede vatandaşı mağdur etti. Mevsim normallerin üzerinde seyreden sıcaklarda bunalanların serinlemek için açık bıraktık camlardan giren hırsızlar ciddi maddi kayıplara neden oluyor. Son olarak Torbalı Mahallesi'nde bir apartmanın zemin katına giren hırsızlar evdeki elektronik eşyaları çaldı.
EVDE KİMSE YOKTU
Hırsızların kendilerine Özbey, Yeniköy gibi kırsaldaki mahalleleri seçmesinde en büyük etken evlerin genellikle tek katlı olması. Yüksek olmayan evlere genelde açık bırakılan pencerelerden geceleri giren hırsızlar, para, altın, elektronik eşya başta olmak üzere taşıyabildikleri her türlü malzemeyi çalıyor. Ayrıca hasadını yeni yapan çiftçilerin evinlerine de giren hırsızlar üreticilerin bir yıllık emeklerini çalmaktan çekinmiyor. Merkeze uzak mahallelerde hırsızlık olayları devam ederken bir hırsızlık haberi de Torbalı Mahallesi'nden geldi. Hırsızlar bu sefer Torbalı Mahallesi'nde 5094 numaralı sokakta Yasemin Apartman'ın zemin katındaki eve girdi. Ev sahiplerinin şehir dışında tatilde olduğu sırada eve giren hırsızlar 5000 lira değerinde elektronik eşya çalarak kayıplara karıştı.
KİLİDİ AÇAMAYINCA CAMI KIRDILAR
Hırsızlar ev sahiplerinin şehir dışında tatilde olduğunu fırsat bilerek eve camdan girdi. Camlarında herhangi bir korkuluk olmayan evin mutfak camından içeri giren hırsızlar içeride kilitli kapı engeline takıldı. Ev sahibi A.G., 'Biz bir yere gidecek olduğumuz zaman odaların kapılarını kilitliyoruz. Mutfak camından giren hırsızlar kilitli mutfak kapını açmak için camı kırmışlar. Camı kırdıktan sonra diğer odalara geçmişler' dedi.
5000 LİRALIK ZARAR
Eve giren hırsızlar çalınacak bir şey bulamayınca evin altını üstüne getirdi. A.G., 5000 liralık zararlarının olduğunu dile getirerek, 'Evdeki elektronik eşyaları çalmışlar. Çalacak bir şey bulamayınca bütün odaları dağıtmışlar. Ayrıca dolaptaki alkollü içecekleri de götürmüşler. Polisler eve gelerek inceleme yaptı. Umarız hırsızlar bir an önce bulunur' dedi.

Bakmadan Geçme