Kocaoglu'nun yaninda aglamasin proje üretsin

Proje hazirlasin, hükümet kaynaklari ile hayata geçirelim. Eger ekibi yoksa da meclis üyelerimizden yardim alabilir. ESHOT’UN 60 köyde sefere baslamasi amaciyla dün Dagtekke’de düzenlenen merasimde konusan Torbali Belediye Baskani Ismail Uygur’un hükümete yönelik sert sözlerine AK Parti Il Baskan Yardimcisi Atilla Kaya’dan yanit geldi. Uygur’a 'Kocaoglu’nun yaninda aglama proje üret, destekleyelim. Kültür Sarayi’ni Bakanlik tamamlayacak, [&hellip]

Proje hazirlasin, hükümet kaynaklari ile hayata geçirelim. Eger ekibi yoksa da meclis üyelerimizden yardim alabilir.

ESHOT'UN 60 köyde sefere baslamasi amaciyla dün Dagtekke'de düzenlenen merasimde konusan Torbali Belediye Baskani Ismail Uygur'un hükümete yönelik sert sözlerine AK Parti Il Baskan Yardimcisi Atilla Kaya'dan yanit geldi. Uygur'a 'Kocaoglu'nun yaninda aglama; proje üret, destekleyelim. Kültür Sarayi'ni Bakanlik tamamlayacak, tüm uyarilara ragmen dosyadaki eksikleri tamamlamiyor. Hükümetin yaptigi okulu hükümetin yolladigi para ile boyadigini hizmet gibi anlatmak hiç sik degil' dedi. Atilla Kaya, hükümetin Izmir'e destek olmamasi gibi bir durumun da söz konusu olmadigini da belirterek 'Izmir ile ayni kaynagi alan Kocaeli, Ant3ep, Konya ve Bursa gibi iller hizini almis ilerleyen Izmir maalesef geri kalmistir' seklinde konustu.
PROJE HAZIRLA, HAYATA GEÇIRELIM

ÖNCEKI gün Dagtekke Köyü'nde yapilan törede Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Aziz Kocaoglu hakkindaki elestirilerle ilgili konusurken, Torbali Belediye Baskani Ismail Uygur da hükümete yüklenmisti. Uygur, 'Merkezi hükümet Izmir'de yapmasi gerekip de yapmadigi halde belediyelerin üzerine yikip, kendi belediyelerinin oldugu yerde belediyelerin yapmasi gereken isleri de kendisi yapiyor. Bizim belediyelerimize utanmadan laf söylüyor. Bu artik bizim agrimiza gidiyor içimizi acitiyor. Hem yapmayacaksin hem de gelip hakaret eder gibi Izmir geri kaldi falan diyeceksin. Böyle bir politika olmaz. Sekiz yildir isyan etmedik ama artik içimiz aciyor' demisti. Bu açiklamalari saskinlik içerisinde okudugunu söyleyen AK Parti Il Baskan Yardimcisi Atilla Kaya, 'Bence Sayin Uygur, Kocaoglu'nun yaninda aglayacagina proje üretmeli. Proje hazirlasin, hükümet kaynaklari ile hayata geçirelim. Eger ekibi yoksa da meclis üyelerimizden yardim alabilir. 510 milyar harcadigi tadilat islemleri için 75100 trilyonluk projeleri yok saymak vicdansizlik' dedi.

BENIM DE IÇIM ACIYOR

'SAYIN Uygur'un açiklamalarini esefle kiniyorum' diyen Atilla Kaya sunlari söyledi: 'AK Parti'nin iktidara gelmesi ile çikarilan Mahalli Idareler Yasasi ile Belediye bütçelerine 10 kati daha büyük artis oldu. Su an Belediyeler hükümet kanaliyla aktarilan kaynaklar sayesinde yürütülüyor. Ayrica ülkenin hiçbir yerinde Belediyeler arasinda ayrimcilik yapilmadan, ayni kriterlere göre kaynak ayrilmakta. Bu kaynaklari iyi kullanan Gaziantep, Bursa, Kocaeli, Konya gibi Büyüksehir Belediyeleri hizini almis gidiyor. Izmir'in geri kalmadigini iddia etmek büyük bir gaftir. Torbali açisinda da her firsatta yaptiklarimizi anlatiyoruz. AK Parti iktidarinda yaptigimiz okullar ortada. Her bir okulun maliyeti 3,5 trilyon civarinda. Biz bu okullari yapiyoruz, Belediye Baskani olarak boyabadana islerini bizim gönderdiginiz kaynakla yap artik. Okul, cami, hastane, postaneye Belediye eli ile yapilan küçük nitelikli tadilat isleri için zaten hükümetimiz tarafindan Belediye'ye para gönderiliyor. Hükümetin parasi ile hükümetin okulunu boyuyorsun. Içim aciyor diyor ama benim de Izmir'den Torbali'ya bakarken tasra görünümden dolayi içim aciyor. Ve bu amaçla her firsatta 'Belediye olarak hükümetten ne istiyorsaniz yapalim' diyorum' dedi.

'Belediye tas koymasaydi hastane çoktan bitmisti'

'BIZ geçmiste hiç aglayip sizlamadik' diyen Kaya, sözlerini söyle sürdürdü: 'Ilçe Baskanligim döneminde içimi en çok Hastane acitti. Saglik Meslek Lisesi'nin arkasindaki alani Belediye, Hizmet Alani olarak ilan etmeseydi Torbali simdi çoktan Hastane'ye kavusmustu. Ama simdi de sorun yok. 2012 yatirim programinda 100 trilyon maliyetli Hastanemiz yer alacak. Okul ile ilgili de sik sik israrla söylüyorum. Yer tahsis etsinler okul yapalim. Torbali merkezde okul yapacak alan yok, Belediye'den tahsis bekliyoruz' seklinde konustu.
Uygur, Kültür Sarayi'nin dosyasini tamamlamiyor

HUKUMETTEN destek görmediklerini id-dia eden Ismail Uygur'un henüz Kültür Ba-kani Ertugrul Günay'in Kültür Sarayi'ni tamamlama sözü ile ilgili evraklari ta-mamlamadigini iddia eden Kaya, 'Büyük-sehir ve Torbali Belediyesi maalesef öde-nek yetersizliginden dolayi yillardir Kültür Sarayini tamamlayamamistir. Bu konuda Sayin Bakanimiz ödenek çikarma sözü ver-di. Bakanligin yazilarina ragmen hl Baskan Uygur dosyasi eksiksiz olarak Bakanliga göndermemistir. Bakanlik defalarca yazili ve sözlü sekilde dosyayi istemistir. Dosyayi bir an önce tamam-layin ki ilçemiz merkezdeki o çirkin enkazdan kurtulsun. Ilçemize gelen desteklere en son örnek Hizli Tren'dir. Aliaga Menderes Hatti'ni Torbali'ya kadar uzatiyoruz. Ulastirma Bakanimiz Sayin Binali Yildirim Torbali'da önümüzdeki günlerde yeni hattin temelini atacaktir. 250 gün sonra ilçe halki 70 trilyonluk projeye sahip  treni kullanmaya basla-yacaktir' seklinde konustu.

Bakmadan Geçme