KÖY MINIBUSLERI ARTIK RAHAT

Soförler Odasi Baskani Civa Ismail Akman, güzergah izin belgesi bulunmayan köy tahditli minibüsler için gerekli evraklari tamamlayip UKOME'ye basvurduklarini dile getirdi. TORBALI'DA faaliyet gösteren köy tahditli minibüsler, geçtigimiz aylarda güzergah izin belgeleri olmadigi gerekçesiyle trafik ekipleri tarafindan bir bir kapatiliyordu. Ilçedeki yaklasik 15-20 minibüs 60 gün trafige kapatilmis ve bin lirayi askinda ceza kesilmisti. Güzergah [&hellip]

Soförler Odasi Baskani Civa Ismail Akman, güzergah izin belgesi bulunmayan köy tahditli minibüsler için gerekli evraklari tamamlayip UKOME'ye basvurduklarini dile getirdi.

TORBALI'DA faaliyet gösteren köy tahditli minibüsler, geçtigimiz aylarda güzergah izin belgeleri olmadigi gerekçesiyle trafik ekipleri tarafindan bir bir kapatiliyordu. Ilçedeki yaklasik 15-20 minibüs 60 gün trafige kapatilmis ve bin lirayi askinda ceza kesilmisti. Güzergah izin belgesi olmadigi gerekçesiyle kesilen cezalar yüzünden soför esnafi büyük sikinti yasiyordu. UKOME tarafindan çikarilan af sonrasinda Torbali Soförler ve otomobilciler Odasi harekete geçti. Soför esnafinin gerekli esnafi tamamlayip odaya teslim etmesinden sonra UKOME'ye gerekli basvurular yapildi. Köy tahditli minibüslerin güzergah izin belgelerinin de önümüzdeki günlerde gelmesi bekleniyor.

 SOFÖRLERE CEZA YAGDI

Büyüksehir Belediyesi Yasasi'na dayanilarak Büyüksehir Belediyesi bünyesinde kurulan ulasim ve trafigin düzenlenmesi, yolcu tasima ücretlerinin ve toplu tasima araçlarinin hat ve güzergahlarinin belirlenmesinde kararlar alma yetkisine sahip olan Ulasim Koordinasyon Merkezi (UKOME), 3 yil önce güzergah izin belgelerinin alinmasini zorunlu kildi. Bunun üzerine Torbali'daki yüzlerce esnaf, gerekli basvurulari yapip güzergah izin belgelerini aldi. Fakat ilçede hizmet veren köy tahditli minibüsü sahipleri bu belgeyi, 1986/10553 sayili Bakanlar Kurulu karari ile Valilik tarafindan aldiklari güzergah izin belgesini gerekçe göstererek almadigi belirtildi. Bu süre zarfinda Izmir'in birçok bölgesinde güzergah izin belgesi almayan ticari minibüs, taksi ve S plakali araçlar için geçtigimiz aylarda UKOME tarafindan bir af çikti.

 DOSYALAR TESLIM EDILDI

Bu süre zarfinda Jandarma, Ilçe ve Bölge trafik ekipleri yaptiklari denetimlerde güzergah izin belgesi olmayan minibüslere bir bir ceza kesti. Yaklasik 20 minibüse ceza kesildi ve 60 gün trafikten men edildi. Torbali Soförler Odasi Baskani Civa Ismail Akman: 'Güzergah izin belgeleri konusunda af süresi uzatilinca, soför arkadaslarla yeniden görüstük ve ikna ettik. Ilçemizdeki 51 köy tahditli minibüs sahipleri güzergah belgesi için gerekli evraklari tamamlayip odamiza teslim etti. Bizde bu belgeleri UKOME'ye ilettik. Kisa süre içerisinde bu minibüslerimizin güzergah izin belgeleri de bize ulasacak. Bu sayede minibüsler kolaylikla belirlenen güzergahlarda yolcu tasimaciligi yapabilecek' diye konustu.GÖKHAN YALKALK

 

Bakmadan Geçme