Köyün bakkal ninesi

TORBALI’YA bagli Bozköy’de oturan Saime Özel isimli kadin hamaratligi ile erkeklere tas çikartiyor. Esini yillar önce kaybeden yasli kadin, geçinebilmek için köye bakkal açarak ticarete atildi. 50 metrekarelik bir bakkali açarak köyün tek kadin bakkalcisi olma özelligini tasiyan Özel, azmi ve ticaret hayatindaki basarisi ile göz dolduruyor. Köylünün Saime Nine diye andigi Saime Özel, köyde [&hellip]

TORBALI'YA bagli Bozköy'de oturan Saime Özel isimli kadin hamaratligi ile erkeklere tas çikartiyor. Esini yillar önce kaybeden yasli kadin, geçinebilmek için köye bakkal açarak ticarete atildi. 50 metrekarelik bir bakkali açarak köyün tek kadin bakkalcisi olma özelligini tasiyan Özel, azmi ve ticaret hayatindaki basarisi ile göz dolduruyor. Köylünün Saime Nine diye andigi Saime Özel, köyde çok seviliyor.

TARLA YERINE MARKET ISINE GIRDI

HAYAT sartlarinin giderek zorlastigi günümüzde kadinlarda eslerine destek olabilmek için is hayatina atiliyor. Erkeklerin egemen oldugu birçok is sektöründe kadinlarda gittikçe söz sahibi oluyor. Bozköy'de yasayan Samile Özel (60) bunun en güzel örnegi. Esi Ali Özel'i 7 yil önce kaybeden Saime Nine, 4 yil önce köyün merkezine Ali Baba Bakkaliyesi'ni açti. 2 çocuk 2 torun sahibi olan Özel, çalisma azmi ve güleryüzlü esnafligi ile köyün en çok sevileni oldu. Bakkali her gün sabah ezaniyla birlikte açiyor. Gece yarsina kadar hizmet veren bakkal nine bazen köylünün israrlari üzerine sahurda da bakkali açarak talepleri karsiliyor. Yakin çevresi tarafindan oldukça sevilen Saime Özel'in en büyük özelligi ise daima müsterilerine güler yüz göstermesi.

YAPAMAZSIN DEDILER AMA O YAPTI

DaG köylerinde kadinlar agirlikli olarak tarla, yemek, bulasik islerinde çalisirken, Saime Nine, bu anlayisi kirarak adindan söz ettirdi. Yasamayi ve insanlari çok sevdigini, çalisma azminden hiçbir zaman bir sey kaybetmedigini söyleyen Saime Özel: 'Esim öldükten sonra hayata küsmedim. Onun ismini yasatabilmek için bu marketi kurdum. Çocuklarima da bakiyorum. Kimseye ihtiyacim yok. Ilk yillarda 'Sen yapamazsin, birak' dediler ama ben azmim ile herkesi utandirdim. Simdi köydeki kadinlar bana özeniyor' dedi.

Bakmadan Geçme