Kritere uymayan çok Ilk mühür vuruldu!

Ilçedeki binalarda bulunan ve kriterlere uymayan asansörler mühürlenecek. Makine Mühendisleri tarafindan yapilan denetimler sonucunda ilk asansör Baris Yapi'da mühürlendi. TORBALI'DAKI apartmanlarin yarisi kapanmakla karsi karsiya. Ilçedeki yaklasik 1500 apartman, Türkiye Makine Mühendisleri Odasi tarafindan denetleniyor. Torbali Belediyesi'nin görevlendirdigi mühendisler, kriterlere uymayan asansörlere kirmizi etiket yapistirarak kullanima kapatiyor. Yetkililer, Torbali'daki asansörlerin neredeyse yüzde 50'sinin kriterlere uymadigi [&hellip]

Ilçedeki binalarda bulunan ve kriterlere uymayan asansörler mühürlenecek. Makine Mühendisleri tarafindan yapilan denetimler sonucunda ilk asansör Baris Yapi'da mühürlendi.

TORBALI'DAKI apartmanlarin yarisi kapanmakla karsi karsiya. Ilçedeki yaklasik 1500 apartman, Türkiye Makine Mühendisleri Odasi tarafindan denetleniyor. Torbali Belediyesi'nin görevlendirdigi mühendisler, kriterlere uymayan asansörlere kirmizi etiket yapistirarak kullanima kapatiyor. Yetkililer, Torbali'daki asansörlerin neredeyse yüzde 50'sinin kriterlere uymadigi gerekçesiyle kullanima kapanacagini belirtti.

ASANSÖR KONTROL UCRETI 100 LIRA

ÇEVRE ve Sehircilik Bakanligi ile Sanayi ve Ticaret Bakanligi'nin yayinladigi Asansör Bakim ve Isletme Yönetmeligi'ne göre, asansör denetimlerini 1 Ocak 2012 tarihinde itibaren Belediye veya Valilikler tarafindan bina sorumlularinin yapacaklari basvurulara göre TS EN 17020 standardina uygun asansör konusunda akredite olmus A tipi muayene kuruluslarina yaptirilmasi hükmü getirilmisti. Yönetmelik dogrultusunda, Torbali Belediyesi ilçedeki binalarin asansörlerinin denetimi için Türkiye Makine Mühendisleri Odasi Izmir temsilciligi ile anlasti. 2 mühendis ve bir teknik personel denetimlere basladi. Yilda bir defa yapilacak asansör denetimleri ve periyodik kontrolleri için apartman sakinleri 100 lira ücret ödeyecek. Yapilacak kontrollerde, arizali ya da tehlike yaratabilecek eksikleri olan asansörlerin onarilmasi istenecek.

KRITERLERE UYMAYANLAR MUHURLENIYOR

SU ana kadar hiçbir denetimin yapilmadigi Torbali'daki asansörlerin büyük tehlike olusturdugu ögrenildi. Son 5 yildan önce yapilan asansörlerin büyük bir kismi kriterlere uymuyor. Torbali Belediyesi Makine Mühendisi Songül Türe, ilçe genelinde yaklasik 1500 asansör bulundugunu belirterek, 'Insan cani hiçbir degerle ölçülemez. Insanlar güvenerek bindigi asansörden emin olmali. Asansörlerin bakimi, arizalanmamasi için periyodik onarimi, yanlis kullananlarin dikkatinin çekilmesi ve halkin bilgilendirilmesi gibi birçok hususta çalisiyoruz. Asansörlerimiz sihhatli, saglam ve kaliteli olsun. Asansör, canimizi emanet ettigimiz çok önemli bir parçadir'

 

Bakmadan Geçme