Küme düşme tehlikesi

Bir ligde bulunan her ilin temsilcilerinin kendi aralarında yapılan sıralamada 3. olanın bir alt lige, 2. olanın ise play-out oynayacak olmasından ötürü işini şansa bırakmak istemeyen TORKOS Gönen Belediyespor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor. SON 11 maçta yenilgi yüzü görmemesine rağmen sezon başındaki puan kayıpları nedeniyle Kütahyaspor'un 9 puan gerisinde kalan Torbalıspor şampiyonluk şansını büyük oranda [&hellip]

Bir ligde bulunan her ilin temsilcilerinin kendi aralarında yapılan sıralamada 3. olanın bir alt lige, 2. olanın ise play-out oynayacak olmasından ötürü işini şansa bırakmak istemeyen TORKOS Gönen Belediyespor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor.

SON 11 maçta yenilgi yüzü görmemesine rağmen sezon başındaki puan kayıpları nedeniyle Kütahyaspor'un 9 puan gerisinde kalan Torbalıspor şampiyonluk şansını büyük oranda yitirdi. Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan bu çerçevede maçlara çıkan Torbalıspor'un kural gereği ligden düşme ihtimali de bulunuyor. Üç İzmir takımının yer aldığı ligin kuralı gereği, aynı ilden üç takımın bulunması durumunda en az puan alan il temsilcisi küme düşen taraf olacak. Torbalıspor, Çiftay Yeşilova ve Çiğli Belediyespor ile birliklte BAL 9. Grup'ta İzmir temsilcileri olarak yer alıyor. Üç takım arasındaki sıralamada en alt sırada yer alacak olan takım lige veda edecek. İkinci olan ise ligde kalmak için play out oynamak zorunda kalacak. Şu an üç takımın da üstünde yer alan Torbalıspor işini şansa bırakmamak için geriye kalan maçları kazanmak zorunda. Çünkü Torbalıspor, Çiğli Belediyespor'dan 3, Çiftay Yeşilayspor'dan ise sadece 5 puan yukarıda yer alıyor.

BİRİNCİ OLMASI GEREKİYOR

Şampiyonluk şansını zora sokan Torbalıspor, üçüncü sırada yer almasına rağmen lige veda etme tehlikesiyle de karşı karşıya. Bir ligde bulunan her ilin temsilcilerinin kendi aralarında yapılan sıralamada 3. olanın bir alt lige, 2. olanın ise play-out oynayacak olmasından ötürü işini şansa bırakmak istemeyen temsilcimiz Gönen Belediyespor ile oynanacak olan bu haftaki maça sıkı bir şekilde hazırlanıyor. İlk yarı Gönen'de oynanan karşılaşma ise Gönen Belediyesporun 1-0 galibiyeti ile sonuçlanmıştı. Bu karşılaşmadan sonra ligde hiç mağlubiyet almayan Torbalıspor,11 karşılaşmada 8 galibiyet 3 beraberlik ile 27 puan topladı.

RAKİP GÖNEN BELEDİYESPOR

İzmir temsilcilerinden olan Çiğli Belediyespor ve Çiftay Yeşilova ligde hemen Torbalıspor'un ardından geliyor. Üç takım arasında şu an birinci olan ancak puan kayıpları yaşaması durumunda ligde kalma şansını play outa bırakacak ya da kaybedecek olan Torbalıspor bu yüzden işi sıkı tutmak zorunda. Torbalıspor taraftarları da bu bilinçle Gönen Belediyespor maçına adeta çıkarma yapacak. Pazar günü saat 13.30'da Yedi Eylül Stadyumu'nda gerçekleşecek olan maç için çalışmalarını Pamukyazı Tesisleri'nde sürdüren kırmızı beyazlı ekip, işini şansa bırakmamak için maça iyi bir şekilde hazırlanıyor. İbrahim DANIŞ

Bakmadan Geçme