Kütüphane ya tepeden tirnaga yenilenecek ya da tasinacak
Gazetemizin modern çaga ve gelisen Torbali’ya yakismayan bakimsiz görüntüsüyle gündeme getirdigi Ilçe Halk Kütüphanesi’ne iki mühendis tarafindan kesif yapldi BAKIMSIZLIGI ile gündeme gelmesinin ardindan Kaymakam Aydin Memük’ün de girisimlerde bulundugu Ilçe Halk Kütüphanesi’nde iki mühendis incelemelerde bulundu. Yapilan kesifte, kütüphane binasinin tamamen degismesi gerektigi bunun da çok masrafli olacagi belirlenirken kütüphanenin baska bir binaya tasinmasini [&hellip]
Gazetemizin modern çaga ve gelisen Torbali'ya yakismayan bakimsiz görüntüsüyle gündeme getirdigi Ilçe Halk Kütüphanesi'ne iki mühendis tarafindan kesif yapldi
BAKIMSIZLIGI ile gündeme gelmesinin ardindan Kaymakam Aydin Memük'ün de girisimlerde bulundugu Ilçe Halk Kütüphanesi'nde iki mühendis incelemelerde bulundu. Yapilan kesifte, kütüphane binasinin tamamen degismesi gerektigi bunun da çok masrafli olacagi belirlenirken kütüphanenin baska bir binaya tasinmasini daha makul olacagi kanisina varildi. Kütüphane ile incelemeler devam ederken, Kaymakam Aydin Memük de Il Kültür Müdürlügü'nün verecegi karara göre hareket edeceklerini söyledi.
KESIF YAPTILAR
HUKUMET Caddesi'nde 1956 yilindan bu yana hizmet veren Ilçe Halk Kütüphanesi, neredeyse kuruldugu günden bu yana bakim ve onarim yapilmamis görüntüsüyle dikkat çekmisti. Duvarlari kabaran ve dökülen, lambasi ve klimasi olmayan, içindeki sobanin isitmaya yetmedigi kütüphanede pencere ve kapilarin eski olmasi nedeniyle de hem sicaklik muhafaza edilemiyor hem de disaridaki tasit ve ögrenci gürültüsü aynen içeri giriyordu. Kütüphanenin mevcut durumunu gazetemizde gündeme getirdikten sonra Kaymakam Aydin Memük, vakit kaybetmeden Il Kültür Müdürlügü'ne yazi göndererek binaya yapilabilecek tadilatlarla ilgili görüs istedi. Yazinin gönderilmesinden kisa bir süre sonra Müdürlükten gönderilen iki mühendis, kütüphanede kesif yapti.
YAZI BEKLENIYOR
MUHENDISLERIN yaptigi incelemede, binanin çok eski oldugunu ve yolun altinda kaldigini belirledi. Kütüphanenin tepeden tirnaga çok ciddi bir tadilata ihtiyaci oldugunu belirleyen uzmanlar, çalismalarin yüksek meblaglarda olacagi, bunun yerine kütüphanenin baska bir binaya tasinmasinin daha makul olacagi yönünde görüs bildirildi. Kütüphanenin akibeti, Il Kültür Müdürlügü'nün verecegi rapora göre kesinlik kazanacak. Kaymakam Aydin Memük de kütüphanede iki mühendisin gelip incelemelerde bulundugunu belirterek Müdürlükten kendilerine gelecek yazi dogrultusunda çalisma baslatacaklarini ifade etti.
ILGI ÇEKMIYOR
KURULDUGU yillarda ilk olarak Halk Evi olarak kullanilan kütüphane, daha sonra dikisnakis atölyesi olarak faaliyet gösterdi. Bina, 1950′li yillardan sonra halk kütüphanesi olarak kullanilmaya baslandi. 200 metrekare alanda, 2 idareci 2 de personel ile hizmet veren kütüphane, günde en az 10 kisi agirliyor. Ziyaretçilerinin sayisi, okul ve yaz döneminde degisiklik gösteriyor. Kütüphaneye gelenlerin yüzde 70ini ilk ve orta ögretim ögrencileri olusturuyor. Yaklasik 1500 üyesi ve 10 bini asan kitabi bulunan Ilçe Halk Kütüphanesi, yillarca bakim onarim yapilmadigi için ilgi çekmek bir yana daha çok halkin girmek istemedigi binalardan biri haline geldi.