Liderlerin asçisi Selale'de

Ayrancilar Suyun Basi’nda bulunan Selale Restoran’in bas asçisi Alaattin Akpinar’in kariyeri oldukça parlak. Cumhurbaskanlari, basbakan ve kuvvet komutanlarini asçiligini yapan Akpinar, simdilerde Torbalililara hizmet veriyor. TORBALI Belediyesi’nin Ayrancilar’da hizmete açtigi Suyun Basi Mesire Alani’nda yer alan Selale Restoran, yesil ve mavinin bulustugu bir alanda müsterilerine hizmet veriyor. Dogayla iç içe olan bu güzide mekan, zengin [&hellip]

Ayrancilar Suyun Basi'nda bulunan Selale Restoran'in bas asçisi Alaattin Akpinar'in kariyeri oldukça parlak. Cumhurbaskanlari, basbakan ve kuvvet komutanlarini asçiligini yapan Akpinar, simdilerde Torbalililara hizmet veriyor.

TORBALI Belediyesi'nin Ayrancilar'da hizmete açtigi Suyun Basi Mesire Alani'nda yer alan Selale Restoran, yesil ve mavinin bulustugu bir alanda müsterilerine hizmet veriyor. Dogayla iç içe olan bu güzide mekan, zengin menüsüyle dikkat çekiyor. Isletmenin mutfagi ise ünlü asçi Alaattin Akpinar'a emanet. Izmir ve Mugla'nin önde gelen restoranlarinda bas asçi olarak görev yapan Akpinar, bir süre ara verdigi meslegine kaldigi yerden devam etme karari aldi. Cumhurbaskani Turgut Özal, Kenan Evren, Bülent Ecevit, Süleyman Demirel gibi birçok ünlü siyaset adami ve askere yemek yapan Akpinar, kisa sürede Torbalililarin gönlünü fethetti. Izmir'in ünlü restorani Deniz Restoran'da uzun yillar çalisan Alaattin Usta'nin yeniden mutfaga girdigini ögrenen, müsterilerinin yeni adresi ise Selale Restoran oldu.

KASANIN USTUNE ÇIKIP BULASIK YIKARKEN, ASÇI OLDU

1963 yilinda Mugla'daki Çinar Restoran'a bulasikçi olarak ise giren Alaattin Akpinar, mutfagi çok sevdi ve asçi olmaya karar verdi. Ustüne çiktigi kasanin yardimiyla bulasik yikayan Akpinar, kisa sürede meslegin inceliklerini ögrendi. Türk, Osmanli, Fransiz ve Dünya mutfagina hakim olan Alaattin Usta, deniz ürünleri üzerine de oldukça yetenekli. Asçiligi isin mutfagindan ögrenip, çekirdekten yetisen 65 yasindaki Akpinar, Izmir'deki ünlü Deniz, Teko ve Körfez Restoranlarda görev yapti. Bas asçi olarak bulundugu restoranlarda çalisan Alaattin Akpinar, yemek dünyasinin en çok aranan ustalarindan biri haline geldi. Izmir'in sayili restoranlarinda hizmet veren Alaattin Akpinar'in müsterileri arasinda birçok ünlü isimde bulunuyor.

EGE ORDU KOMUTANI YANAKLARINDAN ÖPTU

Yarim asirdir mutfakta çalisan Alaattin Akpinar'in müsterileri arasinda Cumhurbaskanlari Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Kenan Evren, Basbakan Bülent Ecevit, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Rauf Denktas gibi ünlü siyaset adamlari bulunuyor. Akpinar'in siyasetçiler oldugu kadar askeriyeden de müsterileri vardi. Genel Kurmay Baskani Semih Sancar, Ege Ordu Komutani Fikret Küpeli, Deniz Kuvvetleri Komutani Celalettin Eyicepasa gibi birçok kuvvet komutani, Alaattin Usta'nin meshur yemeklerini tadan ünlü isimlerden birkaçi. Akpinar, 1986 yilinca Coskun Sabah'in piyanistlik yaptigi ve Türkiye'nin ev sahipligindeki Dünya Jandarmalar Günü'ndeki organizasyonun asçiligini yapti. Dünya'daki birçok kuvvet komutanin katildigi yemekte, trança sis, kalamar, salata ve soguk meze menüsüyle begeni toplayan Alaattin Usta, Ege Ordu Komutani Fikret Küpeli tarafindan yanaklari öpülerek tebrik edildi.

SELALE RESTORAN'IN LEZZETLI MENUSU

Simdilerde Ayrancilar Suyun Basi Mesire Alani'nda yer alan Selale Restoran'in bas asçiligini yapan Alaattin Usta'nin müsterileri arasinda Kaymakam Aydin Memük ve Belediye Baskani Ismail Uygur'da bulunuyor. Doga harikasi mekanin menüsü oldukça zengin. Çöpsis, pirzola, izgara köfte, karides güveç, karides güveç, kalamar tava, deniz çipurasi ve tuzda balik gibi birbirinden lezzetli deniz mahsullerinin oldugu genis menüsüyle dikkat çeken isletmenin asçisi Alattin Akpinar: 'Ege Bölgesi'nde böyle bir mekan yok. Hem yemeklerimiz hem de mekanimiz çok güzel. Izmir'den birçok müsterimiz var. Lezzetimizi bilenler buraya akin edecektir' diye konustu.

Bakmadan Geçme