Listeye yönetici bulamiyoruz

36 yildir futbolun içinde olan, hem Torbalispor hem de Çaybasispor’da futbolculuk ve yöneticilik yapan Veysel Gülol, ilçedeki futbolun ilgisizlikten dolayi artik bitme noktasina geldigini söyledi. TORBALI futbolunun önemli isimlerinden olan, gençlik yillarinda futbol sahalarinda firtina gibi eserek birbirinden büyük basarilara imza atan, yöneticilik yillarinda da yesil sahadaki basarisini sürdüren Veysel Gülol, ilçedeki futbolu degerlendirdi. Insanlarin [&hellip]

36 yildir futbolun içinde olan, hem Torbalispor hem de Çaybasispor'da futbolculuk ve yöneticilik yapan Veysel Gülol, ilçedeki futbolun ilgisizlikten dolayi artik bitme noktasina geldigini söyledi.

TORBALI futbolunun önemli isimlerinden olan, gençlik yillarinda futbol sahalarinda firtina gibi eserek birbirinden büyük basarilara imza atan, yöneticilik yillarinda da yesil sahadaki basarisini sürdüren Veysel Gülol, ilçedeki futbolu degerlendirdi. Insanlarin artik futbolla pek ilgilenmedigini ve futbolun Torbali'da sahipsiz kaldigini söyleyen Gülol, kimsenin tek kurus yardim yapmadigini ifade etti. Torbali'da futbolun adeta can çekistigini dile getiren Çaybasispor'un deneyimli baskani Veysel Gülol: 'Ilgisizlik devam ederse, birkaç yil içinde Torbai'da futbol kalmaz. Futbola gönül vermis yaklasik 100 kisi var ama onlarda yöneticilik yaptiklari için binlerce lira borçlu durumda. Listeye alacak yönetici bulamiyoruz' dedi.

'HALK FUTBOLU ARTIK SEVMIYOR'

TORBALI'NIN iki takimi Çaybasispor ve Torbalispor, bu yil büyük bir ekonomik kriz yasiyor. Her iki kulüpte, zorluklar içerisinde sezona baslayip sonunu getirmeyi arzu ediyor. Ancak maddi sikintilar, kulüplerimizin sezon sonunu zor görecegini gösteriyor. Torbali'da futbola olan ilginin artik sona erdigini ifade eden Veysel Gülol: 'Halk futbolu sevmiyor. Daha önceki yillarda, insanlarin neredeyse tek eglencesi futboldu. Mahalle takimlari, köy takimlari vardi. Ancak bu son yillarda giderek azaldi. Bu durum futbola ilgiyi azaltti. Kimse futbola destek vermiyor. Ne halk, ne fabrikalar ne de kurumlar. Futbol Torbali'da sahipsiz kalmis durumda' diye konustu.

'KIME GITSEK KAPIDAN KOVUYOR'

TORBALI Belediyesi'nden sadece malzeme destegi aldiklarini ancak bunun da yeterli olmadigini dile getiren Gülol: 'Kulübümüzün hiçbir geliri yok. Nereye gidersek kapidan geri çeviriyorlar. Suanda futbolcularin lisansini çikarmak için 15 bin lira para lazim. Bu parayi ben nereden getireyim. Torbali genelinde herkes 5 liralik destek verse hem Torbalispor hem de Çaybasispor, sezonu rahatlikla tamamlar ve grubunun en iddiali takimi haline gelir. Ama yeter ki bu destek verilsin. Takimimizdaki birçok futbolcu, para almadan top oynuyor' dedi.

'YÖNETICI BULAMIYORUZ'

24 yillik bir yöneticilik geçmisi bulunan ve bunun son 6 yilini baskan olarak geçiren Veysel Gülol, Torbali'da artik yönetici bulmanin imkansiz hale geldigini söyledi. Insanlarin yönetici olmaya korktugunu söyleyen Çaybasispor Baskani Veysel Gülol: 'Torbalispor'da görev yaptigim 6 yil sonrasinda vergi borcu yöneticilere kesildi. Bana da tam 305 bin liralik bir ödeme emri geldi. Ben bu parayi nasil öderim. Zaten neyim var neyim yoksa Çaybasispor'a harcadim. Insanlar bu ödemelerin altina girmemek için yöneticilik yapmaktan çekiniyor. Torbali'da futbola gönül vermis 100 kisi var. Bunlarin yüzde 80'i borçlu' seklinde konustu.

Bakmadan Geçme