Madencilik bölümü geliyor

Dokuz Eylül Universitesi Torbali Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni bir bölüm daha açiliyor. YÖK'ten alinan onay sonrasinda yeni egitim ögretim döneminden itibaren Maden Teknolojileri Bölümü de kapilarini açacak.   DÖRT bölümüyle, Türkiye'de kendi alaninda en iyisi ve en yüksek taban puana sahip üniversite olan Torbali Meslek Yüksekokulu'nda yeni bölüm açilacak. Okul yönetiminin büyük bir titizlikle yaptigi [&hellip]

Dokuz Eylül Universitesi Torbali Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni bir bölüm daha açiliyor. YÖK'ten alinan onay sonrasinda yeni egitim ögretim döneminden itibaren Maden Teknolojileri Bölümü de kapilarini açacak.

 

DÖRT bölümüyle, Türkiye'de kendi alaninda en iyisi ve en yüksek taban puana sahip üniversite olan Torbali Meslek Yüksekokulu'nda yeni bölüm açilacak. Okul yönetiminin büyük bir titizlikle yaptigi çalisma sonrasinda, 2015-2016 egitim ögretim yiliyla birlikte bölüm sayisi 5'e yükselecek. HalihazirdaDogal Yapitaslari Teknolojisi, Endüstriyel Cam ve Seramik, Geoteknik ve Sondaj Teknolojileri bölümlerinde egitim devam ederken, yeni egitim ögretim yilinda Madem Teknolojisi Bölümü açilacak. Uygulamali egitimin ön planda oldugu Meslek Yüksekokulu'nda açilmasi planlanan bölüm ile ilgili çalismalarda artik sona gelindigini ifade eden Okul Müdürü Prof. Dr. Sacit Özer: 'Maden Teknolojisi Bölümü sayesinde ögrencilerimiz maden arama ve çalismalari konusunda uzman hale gelecek. Yillardir üzerinde çalistigimiz bu konuda artik sona geldik' dedi.

22 YILI GERIDE BIRAKTI

1992 yilinda kapilarini egitim ögretime açan Dokuz Eylül Universitesi Torbali Meslek Yüksekokulu, bünyesinde Dogal Yapitaslari Teknolojisi, Endüstriyel Cam ve Seramik, Geoteknik ve Sondaj Teknolojileri bölümü bulunuyor. Sirasiyla 45, 30, 20 ve 50'ser kontenjanlik bölümlerinin tamamini dolduran okul, her yil büyük ilgi görüyor. Okul, kurulusundan bu yana, sadece Izmir' de degil tüm Türkiye'de sektörel ve bilimsel çalismalariyla önemli bir rol oynuyor. Bilgi ve deneyim ile yetistirilen, teknolojiye hakim teknikerler sektöre kolayca adapte olabilir. Dogal Yapitaslari Teknolojisi, Sondaj Teknolojisi, Geoteknik, Endüstriyel Cam ve Seramik gibi yerbilimlerine dayali 4 programla egitim veren okulda Devlet-Universite-Özel Sektör iliskisi ve etkilesimi ile son derece deneyimli akademik personel,laboratuvar imknlariyla birlikte sektörel faaliyetlerde danismanlik yapiyor.

YÖK ONAYLADI

Universite-endüstri isbirligine dayali çagdas egitim, ögretim ve arastirma faaliyetleri yürüten, tüm çalismalari ulusal ve uluslararasi iliskililerle gelistirerek sürdürebilir kilan, ulusal alanda önde gelen, dünyada ve Türkiye'de saygin bir egitim kurumu olmayi hedefleyen Torbali Meslek Yüksek Okulu, bütün çalismalarini bu hedef dogrultusunda gerçeklestiriyor. Laboratuar ve uygulamali egitimde kendisini bastan asagi teknolojiyle donatan okulun bünyesinde, her bölüme özel olarak laboratuarlar, mermer atölyesi, mozaik isleme atölyesi, mermer fabrika sondaj makineleri bulunuyor. Kendi alaninda Türkiye'nin en yüksek taban puanina sahip olan ve en çok ilgi gören okulu konumundaki Torbali Meslek Yüksekokulu, bünyesinde yeni bir bölüm daha açilacak. Bu sayede okuldaki bölüm sayisi da 5'e yükselecek. Okulda yaklasik 400 ögrenci egitim görürken, bu yeni bölüm ile ögrenci sayisi daha da artacak. Maden Teknolojileri Bölümü'nün açilmasi için Yüksekögretim Kurulu Baskanligi'na (YÖK) yapilan basvuru onaylandi.

DGS ILE MUHENDIS OLMA FIRSATI

Maden Teknolojisi Programi ile maden arama ve çalismalari konusunda yeterli bilgiye sahip isçi-yönetici-mühendis arasinda kalifiye eleman yetistirilmesi hedefleniyor. Programdan mezun olacak olan ögrenciler, günümüz ekonomisinde büyük etkiye sahip olan madencilik sektöründe is imkni bulacak. Maden ve madencilik ile ilgili diger konularda çalisabilecek, teknik anlamda rekabetçi ve iyi egitim almis, takim çalismasi yeteneklerine sahip, kariyerleri boyunca teknolojik gelismeleri takip edip uygulayabilecek, yani sira çevreye duyarli Maden Teknolojisi Teknikerlerinin yetistirilecegini kaydeden Sacit Özer: 'Bu bölümden mezun olacak olan ögrencilerimiz 'tekniker' unvani alacak. Öte yandan, yeni açilacak olan Maden Teknolojisi ön lisans programini bitirenler dikey geçis sinavinda (DGS) basarili olduklari takdirde Maden Mühendisligi, Jeoloji Mühendisligi, Metalürji ve Malzeme Mühendisligiile Cevher Hazirlama Mühendisligi programlarinda, 4 yillik lisans egitimlerine devam edebilmeimkanina sahip olacak' diye konustu.

 

GÖKHAN YALKALK

Bakmadan Geçme