Mahkemelik oldu!

İZBAN çerçevesinde yapılan üst geçitteki asansörler mahkemelik olduğu için çalışmıyor. Güvenli olmadığı gerekçesiyle asansörü çalıştırmayan Büyükşehir Belediyesi yüklenici firmalarla mahkemelik oldu. CUMHURİYET Tarihinin en büyük ulaşım araçlarından olan İZBAN çerçevesinde yapılan üst geçitteki asansörlerin çalışmama nedeni belli oldu. Büyükşehir Belediyesi ile İZBAN üst geçidini yapan yüklenici firma arasında mahkemelik olan üst geçitteki asansör mahkeme nedeniyle [&hellip]

İZBAN çerçevesinde yapılan üst geçitteki asansörler mahkemelik olduğu için çalışmıyor. Güvenli olmadığı gerekçesiyle asansörü çalıştırmayan Büyükşehir Belediyesi yüklenici firmalarla mahkemelik oldu.

CUMHURİYET Tarihinin en büyük ulaşım araçlarından olan İZBAN çerçevesinde yapılan üst geçitteki asansörlerin çalışmama nedeni belli oldu. Büyükşehir Belediyesi ile İZBAN üst geçidini yapan yüklenici firma arasında mahkemelik olan üst geçitteki asansör mahkeme nedeniyle kullanılmıyor. Her ne kadar Makine Mühendisleri Odası tarafından 'Kullanılmaya uygundur' raporu alınmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri çalışmada aksaklık gördüğü gerekçesiyle bu sıkıntıyı yüklenici firma olan Barankaya ve Ekol'e bildirdi. Buradan sonuç alamayan Büyükşehir Belediyesi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan alınan raporlar doğrultusunda yüklenici firmalara mahkeme açtı. Mahkeme süresince asansörler kullanılmayacak. Asansörlerin kullanılmaması ilçe vatandaşlarını aylardır en büyük sorunu olarak görülüyor.

HAYVAN BİLE TAŞIDIK

Torbalı'nın çilesi haline gelen ve ayladır kullanılmayan İZBAN üst geçit asansörleri bir süre daha çalışmayacak. Çalışmasında herhangi bir sıkıntının olmadığı asansörde insan hayatına tehlike olabilecek teknik sorunlar fark eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri durumu yüklenici firmalara bildirdi. Torbalı'daki bu asansörlerin çok sık kullanıldığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Yol Üst Yapı Şube Yetkilisi, 'Bu asansörler çok sık kullanılıyordu. Yalnız insan taşımasının yanında bisiklet, motosiklet ve hatta hayvanlar taşınıyordu. Torbalı için bu asansör yeterli olmayacaktı. Bu nedenle yüklenici firmalarla mahkemelik olduk' dedi.

SORUN DEVAM EDECEK

Bu sorunları kabul etmeyen firmalarla kozlarını mahkemede paylaşan Büyükşehir Belediyesi herhangi bir kazanın yaşanmaması için asansörleri çalıştırmıyor. Mahkeme süresince yaşanacak her türlü kazadan sorumlu tutulacak olan Büyükşehir Belediyesi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan alınan raporların yön vereceği mahkeme sonrasında asansörlerin gerekli çalışmalarını yapıp çalıştıracak. Aylardır özellikle engelli ve yaşlıların büyük sorunu olan asansörün bir müddet daha çalışmayacağı belirtildi. HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme