Meclis üyelerinin hiçbiri görevini layikiyla yapmiyor
CHP ve SHP’de basarili çalismalara imza atan Torbali CHP’nin muhalif isimlerinden 63 yasindaki Emin Yildiz siyasete dönüyor TORBALI Mahallesi’nin taninmis isimlerinde olan ve toplam 43 yil boyunca CHP ve SHP’de basarili çalismalara imza atan Torbali CHP’nin muhalif isimlerinden 63 yasindaki Emin Yildiz siyasete dönüyor. Eski Genel Baskan Deniz Baykal’a muhalif isimlerden oldugu için bir dönem [&hellip]
CHP ve SHP'de basarili çalismalara imza atan Torbali CHP'nin muhalif isimlerinden 63 yasindaki Emin Yildiz siyasete dönüyor
TORBALI Mahallesi'nin taninmis isimlerinde olan ve toplam 43 yil boyunca CHP ve SHP'de basarili çalismalara imza atan Torbali CHP'nin muhalif isimlerinden 63 yasindaki Emin Yildiz siyasete dönüyor. Eski Genel Baskan Deniz Baykal'a muhalif isimlerden oldugu için bir dönem Ilçe Teskilati ile sorun yasayan ve üyelikten çikarilmasina kadar varan gergin günler geçiren Yildiz'in yildizi Kiliçdaroglu ile birlikte partisi ile baristi. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nu '1970'li yillarin Ecevit'ine' benzeten Emin Yildiz, partisinden oldukça umutlu. 'Yillarca Baykal'in hizipçiligi ile mücadele ettim' diyen Yildiz, 12 Haziran seçimlerinden önce aktif siyasete baslayacagini söyledi. Torbali siyasetini de degerlendiren eski meclis üyesi Yildiz bugünkü meclis üyelerini sert sözlerle elestirdi. Yildiz, 'El indirip kaldirmaktan basak bir sey yapmiyorlar. Politika üretmek gibi bir dertleri yok' dedi.
ISMET INÖNU'YE 'ALLAHSIZ' DENINCE SIYASETE ATILDI
TORBALI siyasetinin tecrübeli isimlerinden olan Emin Yildiz 1949 yilinda Torbali'da dünyaya geldi. Ilkokulu 1956 yilinda Gazi ilkokulunda okudu. Okuldan mezun olduktan sonra çiftçilige basladi. 1964 yilinda yapilacak seçimler nedeniyle Tire'nin eski belediye baskaninin Torbali'da yaptigi miting konusmasinda Ismet Inönü'ye 'Allahsiz' demesi üzerine sinirlenen Yildiz miting meydaninda konusmaciya 'Sensin Allahsiz' diye bagirmasi ile siyaset hayati basladi. 1964 seçimlerinde CHP için çalisan Yildiz 1968 yilinda partiye kaydini yaptirdi. Gençlik Kollarinda çalismaya basladi. 1978 yilinda yapilan yerel seçimlerde Belediye Meclis Uyesi seçildi. 1980 yilinda yapilan ihtilal ile Meclis Uyeligi sona erdi. 1989 yilinda dönemin Belediye Baskan adayi Ertan Unver'in listesinde Meclis Uyesi olan Yildiz seçilerek bir dönem daha Meclis Uyeligi yapti. CHP genel Baskani Deniz Baykal'in parti içindeki tutumunu begenmeyen Yildiz parti içinde muhalefet yapmaya basladi.
BAYKAL'IN HIZIPÇILIGINDEN BIKTIM
BIR dönem Torbali siyasetinin en etkili isimlerinden olan fakat 08.11.2007 tarihinde yapilan delege seçimlerinde adi üye listesinde çikmayinca partisi ile köprüleri atan Emin Yildiz yeniden aktif siyasete dönme sinyalleri verdi. Atatürk Sanayi Sitesi'ndeki mütevazi dükkaninda unlu mamulleri satisi yapan Emin Yildiz CHP'deki sikintili sürecin Deniz Baykal ile birlikte sona erdigini söyledi. 'Ben, Deniz Baykal'in hizipçiliginden bikmis, ona karsi mücadele ederken üye kaydi bile silindigi için kösesine çekilmis bir kisiyim' dedi.
UYGUR, MECLISTE TEK TABANCA
MECLIS Uyeligi yapmis tecrübeli bir siyasetçi olarak Torbali siyasetini degerlendiren Emin Yildiz, mevcut Belediye Meclisi'ni verimli bulmadigini söyledi. Yildiz, 'Bana göre simdiki Belediye Meclis üyelerinin hiçbiri görevini layikiyla yapamiyor. Baskan Ismail Uygur hepsinden daha iyi yapiyor bu isi. Hiçbiri politika üretecek insanlar degil. Mecliste tek tabanca Uygur var. Baskan bir seyler soruyor, hepsi elini indirip kaldiriyor. Bu kadar… Meclis Uyesi politika üretmeli, Baskan'a fikir sunmali. Bunlar olmadi mi saglikli bir isleyis olmaz' dedi.
TORBALI, GELISIMINDEN FAYDALANAMIYOR
TORBALI'NIN gelisimi ile ilgili de düsüncelerini paylasan Emin Yildiz, hem yerel iktidar hem de genel iktidarin temsilcilerine yüklendi. Yildiz, 'Özellikle belirtmek isterim ki caddelerimizin güzellesmesini çok olumlu buluyorum. Torbali, kent havasi kazandi. Ama olumsuz seyler de yasaniyor. Örnegin gelisiminden faydalanamayan bir Torbali görüyorum. 1000'den fazla fabrika var ama Torbalili personel sayilari çok az. Neden? Çünkü kimse ilgilenmiyor. Yerel ve genel iktidar, fabrika sahiplerini sorgulamali. Torbali'dan isçi almalari konusunda baski unsuru olmalilar' dedi.