Meslek lisesinde ODTÜ kazandı!

Meslek Liseleri arasında ilk kez ODTÜ'yü kazanan Emre Ulupınar, ilçede bir ilke imza atmış oldu. Emre, 352 puan ilk tercihiyle Bilgisayar Mühendisliğini okuyacak. TORBALI'DA Meslek Liseleri arasında bir ilk yaşandı. Genelde üniversiteye yönelik mesleklerden ziyade, teknik meslek öğrenilmesi için tercih edilen meslek liselerinde şaşırtıcı bir başarı elde edildi. Mesleki ve Teknik Lisesi Bilişim Teknolojisi Bölümü [&hellip]

Meslek Liseleri arasında ilk kez ODTÜ'yü kazanan Emre Ulupınar, ilçede bir ilke imza atmış oldu. Emre, 352 puan ilk tercihiyle Bilgisayar Mühendisliğini okuyacak.

TORBALI'DA Meslek Liseleri arasında bir ilk yaşandı. Genelde üniversiteye yönelik mesleklerden ziyade, teknik meslek öğrenilmesi için tercih edilen meslek liselerinde şaşırtıcı bir başarı elde edildi. Mesleki ve Teknik Lisesi Bilişim Teknolojisi Bölümü öğrencisi Emre Ulupınar LYS'den aldığı puan ile ülkenin en prestijli ve puanı yüksek üniversitelerinden Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ni kazandı. Torbalı Meslek Liseleri arasında ilk kez bir öğrencinin ODTÜ'yü kazanması büyük bir başarı olarak görüldü.

GÜNDE 2 SAAT ÇALIŞTIM

LYS'de aldığı 352 puan ile yaptığı ilk tercihinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi kazanan Emre Ulupınar, Türkiye'nin en önemli üniversitesine gidecek olmaktan çok mutluluk duyduğunu söyledi. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği okuyacak olan Ulupınar, bu başarıda okulda bulunan öğretmenler ve Pianalitik Dershanesi'nin de katkısının olduğunu söyledi. Elde ettiği başarının en büyük etkenlerinden birinin düzenli olarak çalışmak olduğunu dile getiren Ulupınar, 'Çok fazla abartılı bir şekilde çalışmadım. Belirli günlerde dershaneye gittim. Her gün 2 saat derslerime ayırarak çalıştım. Kendimi sıkmadan zorlamadan derslerimi çalıştım. LYS'de aldığım puan ile ilk tercihimi Orta Doğu Teknik Üniversitesi yaptım. İlk tercihte kazandım. Türkiye'nin en büyük üniversitesinde okumak gerçekten de mükemmel olacak' diye konuştu.

ÇOK MUTLU OLDUK

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ni kazanan Emre Ulupınar'ın yanı sıra bir başarı daha geldi. Aynı okulda eğitim gören Ahmet Esat Varlı ise Yıldız Teknik Üniversitesini kazandı. Varlı, Üniversitede Bilgisayar Öğretmenliği okuyacak. Meslek ve Teknik Lise Müdürü Hüseyin Şimşek, 'Bu başarıdan dolayı öğrencilerimi tebrik ediyorum. ODTÜ ve YTÜ kazanan öğrencilerim ve okul bazında üniversiteler kazanan öğrencilerimin bundan sonraki başarılarının devamını diliyorum. Diğer lise müdürleri haberi duyunca çok mutlu olduklarını belirterek bizleri tebrik etti. İnşallah bu sayı artar' şeklinde konuştu. Amede ALPAGUT

Bakmadan Geçme