Meyve sevindirdi etiketler üzdü

Yaz meyveleri tezgahta yerini aldı. Tezgahlara son olarak eklenen şeftali ile beraber erik, kayısı, kiraz ve çilek büyük ilgi gördü. Karpuzdaki düşüş vazgeçilmezlerini sevindirdi. TORBALI dün yine soluğu Perşembe Pazarı'nda aldı. Perşembe günleri binlerce kişiyi ağırlayan pazarda en çok ilgiyi yine kapalı Pazar yeri gördü. Burada vatandaşlara çeşitli yerden gelen sebze ve meyveleri satan pazarcılar [&hellip]

Yaz meyveleri tezgahta yerini aldı. Tezgahlara son olarak eklenen şeftali ile beraber erik, kayısı, kiraz ve çilek büyük ilgi gördü. Karpuzdaki düşüş vazgeçilmezlerini sevindirdi.

TORBALI dün yine soluğu Perşembe Pazarı'nda aldı. Perşembe günleri binlerce kişiyi ağırlayan pazarda en çok ilgiyi yine kapalı Pazar yeri gördü. Burada vatandaşlara çeşitli yerden gelen sebze ve meyveleri satan pazarcılar özellikle meyveler nedeniyle ilgi gördü. Yaz meyveleri deyince akla gelen karpuz, kavun kiraz, çilek, erik, şeftali ve kayısı yüksek fiyat etiketine rağmen yoğun ilgi gördü. Son iki haftadır en çok ilgi gören erik bu hafta yerini şeftaliye bıraktı. Hasadına bu hafta başlanılan şeftalilerin büyük bir kısmı komşu ilçe Selçuk'tan geldi. Fiyatı beklenenin üstünde olan şeftali 4 liradan alıcı buldu.

KARPUZUN FİYATI DÜŞTÜ

Pazar ve manav tezghları da yaz meyvelerini konuk etmeye başladı. Yaz denince ilk akla gelen meyve olan Kavun fiyatı oldukça yüksek olsa da tezghlarda başköşeye kuruldu. Erik ve çilekte fiyatının el yakmasına rağmen vatandaştan ilgi görüyor. Kayısı da yer yer kendine tezgahta yer edinirken 4 liralık etiketiyle şeftali de en çok ilgi gören meyvelerden oldu. Yazın vazgeçilmezi karpuz ise 3 lira ile başladığı yaz sezonunda 1 liraya kadar indi. Pazara çıkan vatandaşın en fazla tercih ettiği meyve ise şeftali oldu. Fiyatı diğer meyvelere göre uygun olan eriği kiraz takip etti.

SOĞUK HAVA MEYVELERE ZARAR VERDİ

Yaz meyveleri pazarın kralı oldu. Fiyat olarak ve talep olarak en yüksekte bulunan meyveler özellikle çocuklu ailelerin vazgeçilmezi olarak görülüyor. Yaz meyvelerinin büyük bir kısmını tezgahında satan Mustafa Ayaz büyük bir ilginin olduğunu belirtti. Kiraz, çilek, erik ve kayısı satan Ayaz, 'Bu yaz meyve fiyatları yüksek olacak. Soğuklar nedeniyle özellikle erik çok zarar gördü. Geç olgunlaştı. Fiyatları da düşmedi. 4 ile 10 lira arasında değişiyor. Ben yayla eriği satıyorum fiyatı 10 lira. Diğer meyvelerde de fiyatlar yüksek. Ortalama olarak 5 liradan satılıyorlar' diye belirtti. HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme