MHP’deki gerginliği İl Başkanı bitirecek

MHP İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu'yla Belediye Meclis Üyeleri Tevfik Taner Aygüneş ve Yasemin Çimi arasında bir süredir devam eden gerginliğe İl Başkanı Necat Karataş Cuma günü vereceği kararla son verecek. MHP Torbalı İlçe Teşkilatı içerisinde bir süredir devam eden sorunlara il yönetimi el koydu. Parti içerisinde yaşanan kırılmalar ve gerginliklere ‘dur’ demek için il yönetimi [&hellip]

MHP İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu'yla Belediye Meclis Üyeleri Tevfik Taner Aygüneş ve Yasemin Çimi arasında bir süredir devam eden gerginliğe İl Başkanı Necat Karataş Cuma günü vereceği kararla son verecek.

MHP Torbalı İlçe Teşkilatı içerisinde bir süredir devam eden sorunlara il yönetimi el koydu. Parti içerisinde yaşanan kırılmalar ve gerginliklere 'dur' demek için il yönetimi çalışma başlattı. Geçen hafta Torbalı'ya gelerek ilçe teşkilatıyla bir toplantı düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatlardan Sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Sait Şanlı'nın konuyla ilgili rapor hazırladığı öğrenildi. Şanlı'nın Torbalı'da yaptığı toplantının detayları da yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Sait Şanlı'nın Torbalı ziyaretinde teşkilattaki son durumu hazırladığı raporla MHP İzmir İl Yönetimine sunduğu öğrenildi. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, taraflarla yapacağı birebir toplantı sonrasında Torbalı Teşkilatıyla ilgili kararı Cuma günü verecek.

GÖRÜŞME YAPILACAK

MHP Torbalı İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu ve belediye meclis üyeleri Tevfik Taner Aygüneş'le Yasemin Çimi arasında yaşanan olaylarla ilgili çok üzüldüklerini ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatlardan Sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Sait Şanlı, 'Tevfik Taner Aygüneş ve Yasemin Çimi son kongrede Yurdadoğ Mutlu'nun ilçe başkanı olması için en çok çalışan isimlerdendiler. Şimdi nasıl böyle bir duruma geldiklerine anlam veremiyoruz. Sayın İl Başkanımız, Yurdadoğ Mutlu, Tevfik Taner Aygüneş ve Yasemin Çimi'yle özel olarak görüşecek. Verilecek olan karar partimiz için en doğru karar olacaktır' ifadelerinde bulundu.

KARAR CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş'ın görüşmeleri taraflar arasında uzlaşmayla sonuçlanmazsa Yurdadoğ Mutlu'nun görevden alınması, meclis üyelerinin partiden ihraç edilmesi, bazı isimlerin istifalarının istenmesi gibi MHP'de deprem etkisi yaratacak birçok seçenek bulunuyor. Önceki gün Torbalı'ya gelen Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatlardan Sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Sait Şanlı konuyla ilgili gazetemize samimi açıklamalarda bulundu. Partinin Torbalı Teşkilatı içerisinde yaşanan bazı can sıkıcı olayların yaşandığını ve bunların herkes tarafından bilindiğini ifade eden Şanlı, 'Kimse partinin ahlakından, değerlerinden üstün değildir. Eğer kişisel çatışmalar parti değerlerinin önüne geçiyorsa buna dur demek bize düşer. Biz partilerimizle görüştük. Yaklaşık 2 aydır parti içerisinde fikir ayrıcalıkları, küskünler var. İl Başkanımız Necat Karataş, Cuma günü son durumu belirleyecek olan kararını verecek' diyerek sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme