Miras bütçesi

Çakirbeyli Köyü'nün yaslilari ve zenginleri, zeytin arazilerinden 3'er, 5'er dönümlük kismini Kur'an Kursu'na miras birakiyor. 30 yilda, 25 kisi toplam 100 dönümlük zeytin tarlasini kursa birakti. KÖYLULER 1957 yilindan bu yana hizmet veren Çakirbeyli Yatili Kuran Kursu'na miras birakiyor. Ilçedeki Diyanet Isleri Baskanligi'na bagli tek Kuran Kursu olan kurum, köylülerin destegi ile ayakta kaliyor. Son [&hellip]

Miras bütçesi

Çakirbeyli Köyü'nün yaslilari ve zenginleri, zeytin arazilerinden 3'er, 5'er dönümlük kismini Kur'an Kursu'na miras birakiyor. 30 yilda, 25 kisi toplam 100 dönümlük zeytin tarlasini kursa birakti.

KÖYLULER 1957 yilindan bu yana hizmet veren Çakirbeyli Yatili Kuran Kursu'na miras birakiyor. Ilçedeki Diyanet Isleri Baskanligi'na bagli tek Kuran Kursu olan kurum, köylülerin destegi ile ayakta kaliyor. Son 30 yilda, yaklasik 25 kisi toplam 100 dönümlük zeytin tarlasini kursa bagisladi. Kursun, gelecekte kendisini idame ettirebilmesi için bu bagisi yapan köylüler, zeytinleri de hasat döneminde toplayip, elde edilen geliri kurs yetkililerine veriyor. Her yil 70 kisinin egitim gördügü Kur'an Kursu'nun tüm ihtiyaçlari da köylüler tarafindan karsilaniyor. Örnek olacak bu davranis, köyde giderek yayiliyor.

IMECE ILE HIZMET

54 yilda 600'ün üzerinde kisiye egitim veren Kuran Kursu'nda 2 ögretici ve 1 fahri belletmen görev yapiyor. Kur'ani Kerim egitiminin yani sira Ibadet, Siyer, Itikat, Ahlak gibi derslerin de verildigi Çakirbeyli Yatili Kuran Kursu'na Manisa, Salihli, Bayindir, Kemalpasa, Tire, Ödemis gibi civar il ve ilçelerden ögrencilerde geliyor. Hafiz da yetistiren kurumun tüm masraflarini köydeki hayirseverler tarafindan karsilaniyor. Kursta yatili kalan kiz ögrenciler modern çalisma salonlarinda egitim görüyor. Köyde, firinci ögrencilerin ekmegini, bakkal gida ihitiyaçlarini, çiftçi sebze ve meyvesini, hayvan sahipleri ise et ihtiyaçlarini karsiliyor. Tüm köylü bu kursa sahip çikiyor. Ögrencilere imece usulüyle burs veren köylüler, kursiyerlerin her türlü ihtiyaçlariyla yakindan ilgileniyor. Yemekhanesi, yatakhanesi, etüt odasi bulunan ve resmi olarak 1981 yilinda hizmet vermeye baslayan Yatili Kuran Kursu'na, köylüler arazilerini miras birakiyor.

100 DÖNUMLUK MIRAS

ILÇENIN ilk ve tek Yatili Kuran Kursu olma özelligini tasiyan bu kurumun, gelecekte faaliyetlerini idamet ettirmesi adina arazi bagislari 30 yil önce basladi. Köyün yaslilari ve zenginleri, zeytin arazilerinden 3'er, 5'er dönümlük kismini Kur'an Kursu'na bagisliyor. 30 yildir süregelen bu uygulama, günümüze kadar ulasti. Kur'an Kursu Müdür Yardimcisi Hidayet Kabaca: 'Insanlar, bu kursa arazilerini miras birakiyor. Ilerleyen dönemlerde herhangi bir durumda kurs kendi kendine yetebilecek düzeyde. Çok güzel ve örnek olmasi gereken bir davranis' diye konustu. Su ana kadar birakilan miraslar sonucunda kursun 100 dönümlük bir arazisi oldu. Bu sekilde kursun kendisine yettigini belirten muhtar Önder Güngör: 'Miras birakilan zeytinliklerdeki ürünleri de köylüler hasat ediyor ve elde edilen gelir tekrar kursa veriliyor' dedi.

Bakmadan Geçme