Muhtar su nöbetinde
Dağtekke şifalı suyunun kontrolsüzce tüketilmesi üzerine mahallenin ileri gelenleri tarafından kişi başı 10 damacana sınırlandırılması getirildi. Mahalle Muhtarı Halit Bardak, çeşmenin başında deta nöbet tutuyor ÜNÜ İzmir dışına taşan ve birçok farklı ilçeden şifa bulmak için gelenlerin başında uzun kuyruklar oluşturduğu Dağtekke şifalı suyunda mahalle muhtarı Halit Bardak, çeşmenin başında adeta nöbet bekliyor. Araçlarına doldurdukları [&hellip]
Dağtekke şifalı suyunun kontrolsüzce tüketilmesi üzerine mahallenin ileri gelenleri tarafından kişi başı 10 damacana sınırlandırılması getirildi. Mahalle Muhtarı Halit Bardak, çeşmenin başında deta nöbet tutuyor
ÜNÜ İzmir dışına taşan ve birçok farklı ilçeden şifa bulmak için gelenlerin başında uzun kuyruklar oluşturduğu Dağtekke şifalı suyunda mahalle muhtarı Halit Bardak, çeşmenin başında adeta nöbet bekliyor. Araçlarına doldurdukları damacanalarla tonlarca suyun sadece bir kişi tarafından alınmasının önüne geçmek için çeşmenin başında bekleyen muhtar, suya 10 damacana limiti getirdi. Köyün ileri gelenleri tarafından alınan ortak kararı uygulayan Mahalle Muhtarı Halit Bardak, tek seferde 10 damacanadan fazla su doldurulmasına izin vermiyor. Bunu şifalı sudan herkesin nasiplenmesi için yaptıklarını belirten Muhtar Bardak, 'Vatandaş kasalı aracıyla yanaşıyor. İçerisinde onlarca damacana. Saatlerce çeşmeyi işgal ediyor. Biz bunun önüne geçmeye çalışıyoruz' dedi.
LİMİT 10 DAMACANA
Dağtekke Mahallesi'nin sembolü olan şifalı suyu almak için her gün en az 40 aracın geldiğini kaydeden Mahalle Muhtarı Halit Bardak, 'geçen senelerde suyun basıncı oldukça azaldı. Su akmayacak duruma geldi. Şifalı suyun satıldığıyla ilgili şikayetler alıyoruz. Bu yüzden 10 damacana sınırlaması getirdik. 10 damacana su herkesin ihtiyacını fazlasıyla karşılar. Şifalı su sayesinde köyümüz oldukça hareketli. Meydanda kurulan dükkanlarda çok sayıda mahalle sakinimiz çeşitli ürünler satarak para kazanıyor. Mahallemizin değerlerinin idareli kullanılması için aldığımız 10 damacana sınırlamasında kesinlikle taviz vermiyoruz' şeklinde konuştu.
DERNEK KURDULAR
Önceleri belli bir ücret karşılığında satılan şifalı suyun ağırlıklı olarak hastalar tarafından kullanılması sonucu ücreti kaldırıldı. Ücret yerine Muhtar Halit Bardak tarafından kurulan Dağtekke Mahallesi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği'nin bağış kutusuna isteyen vatandaşlar gönüllerinden koptuğunca yardımda bulunuyor. Şifalı suyun çevrede akmaya devam eden tek su olduğunu ifade eden Halit Bardak, 'Bütün sular kurudu. Bizde bunun için önlem aldık' diyerek sözlerini tamamladı.