Muhtarlar ek is yapiyor Mahallenin hem muhtari hem de bakkali
460 lira maas alan muhtarlar, ailelerini geçindirebilmek için ek is yapiyor. Kimi muhtar çiftçilik yaparken kimisi ise esnaflik yaparak ailesini geçindiriyor. Muhtarlar, yeni yilla birlikte zamli maas alacak. TORBALI'DA görev yapan köy ve mahalle muhtarlarinin büyük çogunlugu, muhtarliktan aldiklari maasin yetmemesi nedeniyle ek is yapiyor. Geçtigimiz aylarda alinan kararla muhtarlarin maaslari yüzde 100 artmisti. Ancak [&hellip]
460 lira maas alan muhtarlar, ailelerini geçindirebilmek için ek is yapiyor. Kimi muhtar çiftçilik yaparken kimisi ise esnaflik yaparak ailesini geçindiriyor. Muhtarlar, yeni yilla birlikte zamli maas alacak.
TORBALI'DA görev yapan köy ve mahalle muhtarlarinin büyük çogunlugu, muhtarliktan aldiklari maasin yetmemesi nedeniyle ek is yapiyor. Geçtigimiz aylarda alinan kararla muhtarlarin maaslari yüzde 100 artmisti. Ancak bu uygulama 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yürürlüge girecek. 460 lira maas alan muhtarlar, icra ettikleri islerle de evlerini geçindirmeye çalisiyor. Muhtarlarin büyük bir bölümü, esnaflik ve çiftçilik yapiyor. Düsük bir maas ile görev yapan muhtarlar, maaslarinin yükselecegi günü ise adeta iple çekiyor. Torbali'da görev yapan 50 köy ve mahalle muhtarlarindan küçük bir kismi sadece muhtarlik görevini yürütüyor. Bir muhtar ise ayni zamanda oda baskanligi görevini sürdürüyor.
MAASLARA YENI YILDA ZAM
ATATEKIN Dogan, Nizamettin Alkan, Hüseyin Kuran, Emin Berber, Halil Kula, Abdullah Sümer, Ertugrul Kar ve Selim Vardar sadece muhtarlik yapan isimlerden bazilari. 460 lira civarinda maas alan ve bunun da yetersiz gelmesi nedeniyle baska islerle ugrasan muhtarlar, defalarca magduriyetlerinin giderilmesi için açiklamalarda bulunmus, bakan ve milletvekillerine yasadiklari sorunlar hakkinda dilekçeler vermisti. Uzun yillar boyunca, muhtarlarin maaslarinda düzeltme yapilmayinca, birçok muhtar da çareyi ek is yapmakta buldu. Kimi babadan kalma tarlayi islerken, kimisi de muhtarliktan önceki isini sürdürüyor. Muhtarlar, ek is yaparak hem muhtarligin giderlerini karsiliyor hem de ailelerini geçindiriyor. Birçok muhtar esnaflik ve çiftçilik yaparken, Egerci Mahalle Muhtari Murat Uslu ise ayni zamanda Ziraat Odasi Baskanlik görevini sürdürüyor.
MERKEZDEKILER ESNAF, KÖYDEKILER ÇIFTÇI
MUHTARLARIN tercih ettigi meslekler yasadiklari yerlere göre degisiyor. Torbali ile Ayrancilar merkezde muhtarlar berberlik, bakkal basta olmak üzere esnaf olarak hizmet verirken, köylerde genellikle ek is olarak çiftçiligi tercih ediyor. Esnaflik yapan muhtarlarin birçogu büro olarak isyerlerini kullanirken, köylerde muhtara duyulan ihtiyaç daha az oldugu için günde birkaç defa muhtarlik binasina ugramak yetiyor.
EK IS YAPAN MUHTARLARIN BAZILARI
MUHTARLIK görevlerinin yani sira ek is yapan muhtarlardan bazilari söyle; Atatürk Mahalle Muhtari Mustafa Ipekli (Elektrikçi), Karsiyaka Mahalle Muhtari Aydin Ayaydin (Kahveci), Ayrancilar Atatürk Mahallesi Muhtari Veysel Yesilyurt (Berber), Çakirbeyli Muhtari Önder Güngör (Çiftçi), Çaybasi Atatürk Mahalle Muhtari Baris Tavukçu (Bakkal), Çaybasi Mahalle Muhtari Sami Erkan (Bakkal), Çapak Mahalle Muhtari Ali Aydin (Soför), Ayrancilar Fevzi Çakmak Mahalle Muhtari Süleyman Yildirim (Bakkal), Kaplancik Köyü Muhtari Mehmet Alayli (Çiftçi), Karakuyu Mahalle Muhtari Vedat Buruncuk (Isletmeci), Korucuk Köyü Muhtari Mustafa Içöz (Soför), Ormanköy Muhtari Serafettin Acar (Pazarci), Aslanlar Muhtari Osman Kurtul (Büfeci), Subasi Inönü Mahalle Muhtari Ceyhan Çelebi (Berber), Tulum Köyü Muhtari Sebahattin Akman (Hayvanci) ve Egerci Mahalle Muhtari Murat Uslu (Ziraat Odasi Baskani).