MUHTEŞEM FİNAL

Torbalı'da demokrasi mitingleri önceki akşam muhteşem bir final ile son buldu. Atilla Kaya'nın da katıldığı mitingde coşku tavan yaptı. Torbalılılar dün de Yenikapı mitingine çıkarma yaptı

TÜM Türkiye'de olduğu gibi Torbalı'da 15 Temmuz darbe girişiminden beri devam eden demokrasi nöbetleri Torbalı'da önceki akşam muhteşem bir final ile mitingi ile sona erdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla Belediye Meydanı'na akın eden binlerce vatandaş demokrasiye olan bağlılıklarını bir kere daha haykırdı. Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın da katıldığı mitingde Torbalı Belediyesi Sanat ve Spor Okulları ekibi kahramanlık türküleri seslendirdi. Vatandaşlara dondurma ikram edildi. Meydandaki coşku gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

KAYA: HÜSRANA UĞRADILAR

Belediye Meydanı'ndaki mitinge katılan Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya oldukça coşkulu bir konuşma yaptı.15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunanların milletin gücünü hesaba katamadıklarını ifade eden Kaya, 'Onlar millletin kışlalardan çıkan tanklara selam vereceğini düşündüler. Tıpkı daha önceki darbelerde olduğu gibi halkın korkacağını, sineceğini düşündüler. Bu milletin tanklara, toplara, uçaklara rağmen kendilerine karşı koyacağını hesaplayamadılar. Bu yüzden de hüsrana uğradılar' dedi.

TORBALI GERÇEK BİR DEMOKRASİ SINAVI VERDİ

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de günlerden beri meydanı terk etmeyen ve yılmadan usanmadan demokrasi nöbetlerine katılan Torbalı sakinlerine teşekkür ederek, ' Bu halkta bu güç bu inanç olduğu sürece bir değil bin kere de darbeye teşebbüs etseler helak olmaya mahkumlar. Torbalı'da da gerçek bir demokrasi sınavı verildi. Demokrasi sevdalısı tüm halkımızı canı gönülden kutluyorum' dedi.

YENİKAPI'YA ÇIKARMA

Türkiye genelinde birçok bölgede mitingler aynı coşkuda bitirilirken İstanbul'da da Yenikapı mitingi ile final yapıldı. 3 siyasi partinin liderlerinin hazır bulunduğu miting, bu yönü ile Türkiye tarihinde bir ilk oldu. Torbalı'dan da mitinge katılım oldukça yoğundu. Başta AK Parti'den olmak üzere her görüşten vatandaş mitinge katılım sağladı.

Bakmadan Geçme