Müteahhitler bu makineyi çok sevecek

  TORBALI’DA çevre düzenlemesi ve peyzaj isleri yapan bir firma, ilçeye ilk defa mini exkavatör makinesi getirdi. Kazi yapmada ve büyük araçlarin giremedigi yerlerde ve toprak nakliyesinde kullanilan makineyi ilçeye getiren Yeba Insaat ve Peyzaj sirketi özellikle müteahhitlere ve peyzaj islerine hitap edecek. Ilçede kullaniminin artmasini öngördüklerini ve bu nedenle makineyi Torbali’ya getirdiklerini anlatan firma [&hellip]

 

TORBALI'DA çevre düzenlemesi ve peyzaj isleri yapan bir firma, ilçeye ilk defa mini exkavatör makinesi getirdi. Kazi yapmada ve büyük araçlarin giremedigi yerlerde ve toprak nakliyesinde kullanilan makineyi ilçeye getiren Yeba Insaat ve Peyzaj sirketi özellikle müteahhitlere ve peyzaj islerine hitap edecek. Ilçede kullaniminin artmasini öngördüklerini ve bu nedenle makineyi Torbali'ya getirdiklerini anlatan firma sahibi Tansel Yaman, büyük araçlarin giremedigi yerlere girerek kazi yapmada ve toprak nakliyesinde bulunmada çok ise yaradigini söyledi.

HASSAS KAZILAR YAPABILIYOR

ISLETMECI Tansel Yaman is makinesinin nerelerde kullanildigini anlatarak, 'Exkavatör, direk kazi makinesi olup, kazi islerinin ana ekipmanidir. Hareket kabiliyetinin çok yüksek olmasi, kazi ve yüklemeyi ayni anda yapabilmesi nedeniyle en yaygin is makinesidir. Motor gücü, kova hacmi ve kazabilecegi kazi derinligi ile orantili olarak artar. Exkavatör, genel olarak yapi temelleri, hendek kazilari, hareket sahasi kisitli yerlerde direk kazip yükleme gereken kazilarda, drenaj ve sulama kanallari kazilarinda, hassas kazi ve kirma islerinde, tünellerde kullanilir. Hareket kabiliyetinin çok yüksek olmasi, kazi ve yüklemeyi ayni anda yapabilmesi nedeniyle en yaygin is makinesidir. Ama Torbali'ya ilk defa biz getirdik' diye konustu.

DAR VE SINIRLI ALANLARDA ÇALISABILIYOR

JAPON ve Italyan teknolojisi ile gelistirilen exkavatör aracinin sagladigi faydali özellikler nedeniyle tercih edildigini belirten Yaman, 'Kompakt olusu, gücü, dayanikliligi ve ayni zamanda çok yönlü olmasi ile birçok özelligi ayni anda sunabiliyor. Düsük emisyonlu yanmaz dizel motorlarla çalistigi için dar ve sinirli olan alanlarda rahatlikla çalisabilme imkni sunmaktadir. Teknolojinin ortaya çikarmis oldugu en son yeniliklerden yararlanarak tasarlananan is makinelesi çalisma aninda yüksek derecede verimlilik ve ayni zamanda güç sagliyor.

HER YÖNE SERBEST SEKILDE DÖNEBILIYOR

EXKAVATÖRUN arka bölümünde bulunan kepçe, topragin ters yönde doldurularak baska yere bosaltilmasini sagladigini anlatan Tansel Yaman, 'Uzun hidrolik kolla çalisan exkavatörler genelde kanal yapimlarinda, kazma islerinde kullanilmaktadir. Exkavatörün ön kismina montalanan kepçe yani yüz kepçesi ise topragi öne itecek sekilde kazma yapilmasini saglar. Büyük olan exkavatörler de döner platform üzerinde ayni zamanda sürücü için kabin bulunmaktadir. Bu tür exkavatörler büyük hafriyat kapasiteleri ile kendi alanlarinda rakipsizdirler. Kepçe, döner platform sayesinde her yöne serbest bir sekilde dönebilmektedir' dedi.

'ÖNUMUZDEKI DÖNEMDE ÇOK RAGBET GÖREBILECEK BIR MAKINE'

MAKINENIN Torbali'da bilinmedigini ve hiç kullanilmadigini ifade eden Yaman, 'Yeni çikan yasa ile müteahhitler bu is makinesine daha fazla önem vermek zorunda kalacak. Bazi ilçelerde peyzaj projesi olmayan bina sahiplerine, ruhsat vermiyorlar. Burada bu cihazin önemi ortaya çikiyor. Çok kullanisli bir makine' diye konustu. Otomatik sulama sistemleri, hazir çim, bitki temini ve aydinlatma gibi tüm isleri gerçeklestiriyoruz. Hem isçiligini, hem de montajini gerçeklestiriyoruz. Her türlü makine ve ekipmanimizi tamamladik. Bu yaptiklarimizi hizlandirmak ve kaliteyi arttirmak için de exkavatör makinesi aldik' seklinde konustu.

Bakmadan Geçme