Mutlu: Torbalı kendi çocuğuna sahip çıkmadı

Halit Dalgıç'ın partinin oy oranını arttırmamasını şaşırtıcı bulan MHP İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu, parti içinde temizlik sinyalleri verdi. Mutlu: İnce bir bahar temizliği olacak HAFTA sonu yapılan Milletvekili seçimlerinin yankısı devam ediyor. Torbalı'da CHP'nin birinci, AK Parti'nin ikinci, MHP'nin 3., HDP'nin ise az bir farkla 4.parti olduğu seçimden sonra teşkilatlarda seçim sonuçları masaya yatırılmaya başlandı. [&hellip]

Halit Dalgıç'ın partinin oy oranını arttırmamasını şaşırtıcı bulan MHP İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu, parti içinde temizlik sinyalleri verdi. Mutlu: İnce bir bahar temizliği olacak

HAFTA sonu yapılan Milletvekili seçimlerinin yankısı devam ediyor. Torbalı'da CHP'nin birinci, AK Parti'nin ikinci, MHP'nin 3., HDP'nin ise az bir farkla 4.parti olduğu seçimden sonra teşkilatlarda seçim sonuçları masaya yatırılmaya başlandı. Seçimin ertesi günü facebook hesabında yayınladığı, 'Seçim bitti, bundan sonra teşkilatın esasları geçerli olacaktır' mesajı ile dikkat çeken MHP İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu, teşkilat içinde seçim sonuçlarının muhasebesini yapmaya başladı. 'Nefsi davranan, seçimlerde sadece kendi egolarını tatmin peşinde koşup MHP'nin başarısızlığı için mücadele eden, kendini haklı çıkarmak için başarısızlığı isteyen, sırf haklılıklarının ispatı için mücadele edenler hesap verecek' diyen Mutlu, MHP teşkilatında yaşanacakların da sinyalini verdi. Başarılı bir seçim kampanyası dönemi sürdürdüklerini söyleyen Mutlu, kendisini en çok şaşırtanın ise vekil adayları Halit Dalgıç'ın beklediği oyu almaması olduğunu söyledi.

CHP, HDP'YE OY TOPLADI

7 Haziran genel seçim sonuçlarını değerlendiren Yurdadoğ Mutlu, ülke genelinde CHP'nin, HDP'ye oy topladığını öne sürdü. Mutlu, 'Sonuçlar ülkemiz için hayırlı olsun. Erken seçim sinyalleri görülüyor. Halkımız seçimle birlikte ciddi bir ders verdi. Bunu anlayıp özeleştiri yapmak lazım. Acaba aday tercihleri mi yanlış oldu, çalışma sistemi mi kabul görmedi de parti kendini ifade edemedi bunu sorgulamak lazım. Malum havuz medya partimize eşit yer vermediği için seçmen sabah akşam TV'de gazetelerde sadece cumhurbaşkanını ve başbakanını gördü. Basının HDP'yi cilalaması, CHP'nin HDP'ye oy toplaması, AK Parti'de emanet oyların gitmesi derken sonuç bu oldu' dedi.

HALİT DALGIÇ'A SAHİP ÇIKILMADI

Torbalı'daki seçim sonuçları ile ilgili de ilginç tespitlerde bulunan Mutlu, 'CHP, Torbalı'da başarılı oldu diyemeyiz. Tek tutundukları Atatürk. AK Parti içindeki Kürt oyları HDP'ye gidince bugünkü tablo ortaya çıktı. Biz, oyumuzu koruduk. Torbalı'nın kendi çocuğuna, gencine sahip çıkmaması ise enteresan. Ona bir değer katılmalıydı ama Torbalı bunu farklı okudu' dedi.

İNCE BİR BAHAR TEMİZLİĞİ…

Parti içinde de bir takım değişimlerin olacağı sinyalini veren Mutlu muhaliflerine sert sözlerle seslendi: 'Nefsi davranan, egolarını tatmin etmek için, haklılıklarının ispat için bizimle çalışmayan, ellerini taşın altına koymayanlar, ortaya başarısızlık çıksın da 2 laf söyleye hakları olsun istediler. Bunların bir kısmını 30 mart seçiminde eledik, bir kısmını şimdi temizleyeceğiz. İnce bir bahar temizliği olacak. Yüreği olmayan, maddi manevi fedakarlık yapmayanlar, ihtiyaç varken yanımızda olmayanlar utansın. Aleyhimize çalışan veya başarımız için de çalışmayanlar kendilerini biliyor. Kimin ne olduğunu gördük. Tecrübe edindik. Adil bir kongre yapmıştık. Bu parti Yurdadoğ'un değil, MHP'nin. Buna rağmen kongre bittikten sonra kendine yer bulamayanlar sorunu kendinde arasın. Ortada bir başarısızlık olsaydı ben sorumluluğu üzerime alırdım, haddimi bilirdim. Ama bize düşen, bu noktadan sonra kıyıya vuran çeri çöpü temizleyip daha güçlü bir şekilde MHP'nin idealleri için çalışmak' dedi.

Bakmadan Geçme