Müzikle hayata tutunuyorlar
Insan ruhunun gidasi olan müzikle egitimlerini sürdüren Sogukçesme Egitim Merkezi, dans ve müzikle ögrencilerinin sosyallesmesini sagliyor. Ögrenciler bu egitimler sayesinde hem sosyallesiyor hem de tedavilerinde büyük oranda ilerleme kaydediyor ÖZEL Sogukçesme Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi, zihinsel ve bedensel engelli ögrencilerinin müzik ve dans egitimi alarak yasama tutunmasini sagliyor. Müzik yoluyla engelli ögrencilerin kendilerini daha iyi [&hellip]
Insan ruhunun gidasi olan müzikle egitimlerini sürdüren Sogukçesme Egitim Merkezi, dans ve müzikle ögrencilerinin sosyallesmesini sagliyor. Ögrenciler bu egitimler sayesinde hem sosyallesiyor hem de tedavilerinde büyük oranda ilerleme kaydediyor
ÖZEL Sogukçesme Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi, zihinsel ve bedensel engelli ögrencilerinin müzik ve dans egitimi alarak yasama tutunmasini sagliyor. Müzik yoluyla engelli ögrencilerin kendilerini daha iyi ifade edebildikleri, sosyallestikleri ve topluma adaptasyonlarinin hizlandigi belirtilirken, ayni zamanda seramik dersleri de verilerek, engelli bireylerin küçük kas becerilerinin gelistirilmesi saglaniyor. Oldukça önemli olan bu uygulama sayesinde ögrenciler hem sosyal hayata daha kolay uyum sagliyor hem de algilama yetenekleri gelisiyor.
SOSYALLESTIRIYOR
Dans atölyesinde sürdürülen derslerde, ögrenciler topluca etkinliklerde rol alarak toplumun bir parçasi olmayi ögreniyor. 'Müzik kisiyi dinlendirir,' seklinde konusan Özel Egitim Uzmani Harika Özay, 'Müzik dinleyen insan, toplum içinde daha mutlu ve daha uyumlu bir birey olur. Birçok insan kendini müzikle daha iyi ifade edebilmekte ve duygularini müzikle ortaya koyabilmektedir. Dolayisiyla müzik, iletisim amaçlida kullanilmaktadir. Burada uyguladigimiz egitimlerde ögrencilerimizde büyük oranda ilerleme görüyoruz' dedi.
MUZIK, RUHUN GIDASIDIR
Merkezde egitim gören ögrencilerin egitimlerinde en önemli araç olarak müzigi kullaniliyor. Ögrencilerin haftanin belirli günlerinde müzik atölyesindeki çalismalara katildigini ifade eden Özay, müzigin engelli ögrenciler için çok önemli oldugunu söyledi. Saglikli bireyler için bile müzigin büyük bir ihtiyaç oldugunu belirten Özay, 'Müzik, ruhun gidasidir. Bu çalismalarin çocuklarimiz için ne kadar iyi sonuçlar verdigini gördük. Burada sarkilar söyleyerek birlikte neseleniyoruz. Engelli ögrenciler müzik yoluyla kendilerini daha iyi ifade ediyor ve sosyallesiyorlar' dedi.
BEYNI RAHATLATIYOR
Müzigin merkezi sinir sistemi ve beyin kabugunda yer alan düsünme, ögrenme, konusma, beden kontrolü ile ilgili merkezleri uyardigini ve bu alandaki gelismeleri destekledigini belirten Harika Özay, 'Müzik, depresyon geçiren gençlerde beyni rahatlatici ve hormonal düzensizlikleri hafifletici rol oynar. Müzigin hormonlar üzerindeki etkisi mevcuttur. Bu da müzigin tarz ve sekline bagli olarak stres hormonlarini artirmak ya da azaltmak seklinde oluyor' diyerek sözlerini tamamladi.