Nakliyatçilarin durak eylemi

Ayrancilar’da hizmet veren 14 nakliyatçi dün kamyonetleriyle birlikte eylem yapti. Durak isteyen nakliyatçilar, yedikleri park cezalarindan da bikmis halde. AYRANCILAR’DA 10 yila yakin bir süredir hizmet veren nakliyatçilar dün eylem yapti. Kamyonetleriyle birlikte, EgeKoop trafik lambalari ile Ayrancilar trafik lambalari arasindaki mesafeyi araçlariyla gezen nakliyatçilar, korna çalarak eylemde bulundu. Durak talebinde bulunan nakliyatçilar, her hafta park [&hellip]

Ayrancilar'da hizmet veren 14 nakliyatçi dün kamyonetleriyle birlikte eylem yapti. Durak isteyen nakliyatçilar, yedikleri park cezalarindan da bikmis halde.

AYRANCILAR'DA 10 yila yakin bir süredir hizmet veren nakliyatçilar dün eylem yapti. Kamyonetleriyle birlikte, EgeKoop trafik lambalari ile Ayrancilar trafik lambalari arasindaki mesafeyi araçlariyla gezen nakliyatçilar, korna çalarak eylemde bulundu. Durak talebinde bulunan nakliyatçilar, her hafta park cezasi yemekten biktiklarini söyledi. 2 yil önce Torbali Belediyesi'ne dilekçe ile basvurduklarini söyleyen nakliyatçilar, bu zamana kadar hiçbir çalisma yapilmadigini ifade etti. Kazandiklarinin büyük bir bölümünü cezaya verdiklerini belirten nakliyatçilar, korsan olarak çalisanlardan da sikayetçi oldu.

'HER HAFTA PARK CEZASI YIYORUZ'

TORBALI'NIN en büyük mahallesi olan ve hizli bir büyümeyle gelisen Ayrancilar'daki nüfus giderek artiyor. Özellikle Izmir'deki vatandaslarin adresi haline gelen bölgede, insaat sektörü de oldukça hareketli. Yogun göçün yasandigi Ayrancilar'da en hareketli sektörlerin basinda nakliyatçilik geliyor. Son günlerde sayilari 14'e ulasan nakliyatçilarin yilsonuna kadar 20 kisiye çikmasi bekleniyor. 10 yildir hizmet veren nakliyatçilar, son yillarda ara yollara araç park etmekten dolayi cezai isleme maruz kaliyor. Her hafta en az bir defa park cezasi yediklerini söyleyen nakliyatçilar, Saglik Ocagi'nin önünde veya eski belediye is haninin karsisinda bir durak istiyor.

KORSAN NAKLIYATÇILAR DA DERDIMIZE DERT OLDU

72 liralik park cezasinin yani sira, yan yollardaki esnafin da önünü kapatmak zorunda kaldiklarini söyleyen, Ayrancilar'in ilk nakliyatçisi Mehmet Balabay: 'Bölgemizde nüfus patlamasi yasaniyor. Araçlarin park edecegi bir park alani yok Bu nedenle ana caddeler ve yan yollarin kenarlari otopark olarak kullaniliyor. Bizde, nakliyatçilar olarak araçlarimizi yan yollara park ediyoruz. Buna mecburuz, çünkü gidecek baska bir yerimiz yok. 2 bin 500 liraya K1 belgesi alarak, bütün evraklarimizi tamamladik. Ancak ekmek teknemizde kazandiklarimizi, trafik cezalarina kaptiriyoruz. Durak sorunumuzun acilen çözülmesi gerekiyor. Belediyeye sorunlarimizi ilettik, ancak herhangi bir cevap alamadik. Durak sorununun yani sira bir de korsan nakliyatçilarla ugrasiyoruz' dedi.

Bakmadan Geçme