Nasıl bir HDP'yi tartıştılar

Halkların Demokratik Partisi önceki gün 'Yarını bugünden inşa ediyoruz' isimli konferans düzenledi. Konferansta HDP'nin duruşu, yaşanan gelişmeler, öz yönetim ve bölgede yaşanan sokağa çıkma yasakları görüşüldü. 7 Haziran ve 1 Kasım Genel Seçimleri'nde barajı aşarak meclise vekil göndermeyi başaran Halkların Demokratik Partisi (HDP)'nde sık sık düzenlenen örgüt içi konferansların bir parçasını önceki gün Torbalı'da düzenledi. [&hellip]

Halkların Demokratik Partisi önceki gün 'Yarını bugünden inşa ediyoruz' isimli konferans düzenledi. Konferansta HDP'nin duruşu, yaşanan gelişmeler, öz yönetim ve bölgede yaşanan sokağa çıkma yasakları görüşüldü.

7 Haziran ve 1 Kasım Genel Seçimleri'nde barajı aşarak meclise vekil göndermeyi başaran Halkların Demokratik Partisi (HDP)'nde sık sık düzenlenen örgüt içi konferansların bir parçasını önceki gün Torbalı'da düzenledi. Torbalı HDP İlçe Örgütü ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa çevre ilçelerdeki HDP örgüt üyeleri ve eş başkanları da katıldı. Sultan Düğün Salonu'nda gerçekleşen konferansta soru cevap ve görüşler dile getirilip, HDP ile ilgili düşünceler ifade edilerek, 'Nasıl bir HDP istiyoruz?' adı altında önemli ifadeler kullanıldı. Partililerin duygu ve düşüncelerini not alan görevliler, görüşleri genel merkeze göndermek üzere dosyaladı.

YARINI BUGÜNDEN İNŞA EDİYORUZ

HDP Torbalı İlçe Örgütü tarafından güncel gelişmelerin tartışıldığı geniş katılımlı bir konferans düzenlendi. Sultan Düğün Salonu'nda, 'Yarını bugünden inşa ediyoruz' isimli konferansta 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde HDP'nin duruşu, yaşanan gelişmeler, öz yönetim ve bölgede yaşanan sokağa çıkma yasakları tartışıldı. Önce çevre ilçelerden gelenleri selamlayarak konuşma yapan HDP İlçe Eş Başkanı İlyas Aras 'Halkların demokratik partisinin yeniden yapılanması tüm çalışmalarını yeniden gözden geçirmesi daha doğru bir yola kanalize olması için konferanslar kararını almıştır. Bu bağlamda Torbalı'da biz bu çalışmaların içine girdik' dedi. HDP'nin yeni bir oluşum olduğunun altını çizen HDP İlçe Eş Başkanı Asiye Başkan, 'HDP sizin projeniz, sizin emeğiniz, sizin birikiminiz ve bugünde sizlerin desteğiyle kendini yeniden var edip yeniden yenilenecektir. Bu nedenle sizinle yan yanayız. Çünkü Halkların Demokratik Partisi sizsiniz' diye belirtti.

TAKDİR EDİLEN TUTUM

Ülke genelinde il ve ilçelerde konferanslar düzenleyen HDP'nin Torbalı'daki konferansına da yüzlerce kişi katıldı. Herkesin söz aldığı konferansta partililer nasıl bir HDP istediklerini dile getirerek not ettirdi. Konferans salonunda kurulan bir masada partililerin taleplerini ve görüşlerinin not eden görevliler dosyaladıkları belgeleri il örgütüne genel merkeze gönderilmek üzere teslim etti. HDP'nin gerçekleştirdiği bu konferans birçok kişiden de olumlu geri dönüşler aldı. Partililerine görüş ve eleştiri hakkı sunan HDP'nin tutumu takdir edildi. İbrahim DANIŞ

Bakmadan Geçme