Ne günlere kaldık!

Köylerde artan hırsızlık olayları vatandaşları canından bezdirdi. Kimi vatandaşlar çareyi nöbet tutarak beklemekte ararken Sağlık'ta bir çiftçi bahçesine son teknoloji 3 tane güvenlik kamerası taktırdı.

TORBALI'DA özellikle ovalarda tarım ürünlerinin tarlalardan çalınması çiftçilerin kabusu haline geldi. Bazı vatandaşlar hırsızlık olaylarına karşı önlem almak için tarla ve ev arasında mekik dokurken kimileri de çeşitli önlemler aldı. Hırsızlar tarla, iş yeri ev demeden ilçe sakinlerine adeta musallat oldu. Sağlık Mahallesi'nde yaşayan Şahin ailesi son dönemlerde yaşadıkları hırsızlık olaylarına karşı özel önlem aldı ve evin bahçesine 3 tane güvenlik kamerası taktırdı. Hırsızlıkları mahalleden birilerinin yaptığını söyleyen ailenin bahçesinden bu zamana kadar arı kovanları, tavuk, tarım malzemesi ve birçok eşyaları çalındı. Ne yaptılarsa hırsızları önleyemeyen aile çareyi bahçeye kamera taktırmakta buldu.

HIRSIZLAR KABUSUMUZ OLDU

5 yıl önce Samsun'dan Sağlık Mahallesi'ne göç eden Şahin Ailesi'nin aldığı tedbir, ilçedeki köylerde çiftçinin içinde bulunduğu gözler önüne seriyor. Her türlü malzeme ve bahçe mahsülünün çalındığını söyleyen Şerafettin Şahin, '.Evden ne zaman çıksak bir şeyimiz çalınacak mı diye düşünmekten yorulduk. Artık evde esir gibi durmayacağız yani bizde. Güvenlik kamerası taktırdık yine utanmadan güpegündüz hırsızlık yapmaya yeltenenler oluyor. Şu mübarek ayda yapılacak bir iş değil. Hem maddi olarak canımız yandı, hem de psikolojik olarak zarara uğradık. Ancak bundan sonra kameraya yakalanan kişi kim olursa olsun ifşa edeceğiz ve yasal yollara başvuracağız' dedi.  Hamza BODUR

Bakmadan Geçme