Okullara dogalgaz, köylere yol müjdesi

AK Partili Il Genel Meclis Uyesi Mahmut Öztas, KÖYDES’ten ayrilan ek ödenek ile Torbali’da 4 okula dogalgaz baglanacagini, 5 milyon liranin da köy yollarinda kullanilacagini ifade etti. KÖYDES’IN bu yil Izmir için ayirdigi ödenekten 14 ilçeye pay ayrilmasi ve bu ilçeler arasinda Torbali’nin olmamasi saskinlikla karsilanirken, AK Partili Il Genel Meclis Uyesi Mahmut Öztas, ortada bir magduriyet [&hellip]

AK Partili Il Genel Meclis Uyesi Mahmut Öztas, KÖYDES'ten ayrilan ek ödenek ile Torbali'da 4 okula dogalgaz baglanacagini, 5 milyon liranin da köy yollarinda kullanilacagini ifade etti.

KÖYDES'IN bu yil Izmir için ayirdigi ödenekten 14 ilçeye pay ayrilmasi ve bu ilçeler arasinda Torbali'nin olmamasi saskinlikla karsilanirken, AK Partili Il Genel Meclis Uyesi Mahmut Öztas, ortada bir magduriyet olmadigini söyledi. Bu yil metropol disinda kalan ilçelere ve metropol içinde olup köyleri metropol disinda kalan ilçelere öncelik verildigini söyleyen Öztas, Torbali'nin hem Il Özel Idare ödeneginden hem de KÖYDES'in ek ödeneginden faydalanacagini ifade etti.

KÖYDES ÖDENEKLERINDE ADALET

KÖYDES ödeneklerinin dagilimi hakkinda bilgi veren Öztas, 'Bu yil Izmir'e 5 milyon ödenek geldi. Bu ödenekleri ile KÖYDES projesi kapsaminda hiç suyu ve yolu olmayan köyün kalmamasi amaçlaniyor. Anadolu'da bizdeki kadar Büyüksehir yok. Bizde hükümet; Büyüksehir sinirlarinda kalan yerlerde bu hizmetleri kaynaklarini aktararak Büyüksehir Belediyesi'ne veriyor. Izmir'de ve Torbali'da bu hizmetleri Büyüksehir üstleniyor. Ama Anadolu'da böyle degil. Oralarda daha çok kaynak aktariliyor o yüzden. Bu açidan hükümet, KÖYDES ödeneklerinde adaleti sagliyor. Çünkü ayni yere hem Büyüksehir ve Il Özel Idare hizmet verince, diger tarafta tek taraftan hizmet alan bölgelere göre adaletsizlik olusturuyor' dedi.

NE KADAR ÖDENEK AYRILDI?

KÖYDES'TEN hiç ödenek alamayan Torbali'ya nasil kaynak yaratilacagi konusuna da açiklik getiren Öztas, 'Bu yil Izmir'e gelen 5 trilyon ödenekten Torbali ve benzer ilçelere gönderilmedi. Metropol disinda kalan ilçe ve köylere öncelik verildi. Bununla birlikte metropol sinirlari içindeki ilçelerin metropol disinda kalan köyleri de hesaba katildi. Peki, bizim durumumuz ne olacak? Onu da Basbakanimiz ve hükümetimiz düsündü. Basbakanimizin ve Ulastirma Bakanimiz Binali Yildirim'in talimati ile Izmir Valiligi kullanilmamis ödenekleri harekete geçirerek 26 milyon 300 bin lira ek ödenegin kullanilmasi ile Izmir'in 30 ilçesinde hizmetlerin yapilmasini saglamistir. 2011 yilinda Özel Idare bütçesi 125 milyon idi. 2012 yilinda büyük bir artis ile 160 milyon Lira'ya çikartildi. 26 milyon 300 bin lira ek ödenek ile de toplam 186 bin 300 liralik bir ödenek saglanmis olacak. Bu hem hükümetin ülke genelindeki ekonomik basarisi ve bunun hizmetlere dönmesi açisindan güzel bir gösterge' dedi.

KAYNAK NEREDE KULLANILACAK?

TORBALI'YA ayrilan ödenegin hangi alanlarda kullanilacagini da açiklayan Öztas, 4 okula dogalgaz müjdesi verdi. Öztas, 'Ek ödenegin kullanilmasi ile ilgili Özel Idare ek bütçe yapiyor. 26 milyon 300 bin liralik ödenekten ilçelerdeki okullarda dogalgaz baglanmasi için 500 bin Lira ayrildi. Cumhuriyet Ilkögretim Okulu, Ayrancilar Ege Koop Ilkögretim Okulu, Zübeyde Hanim Ilkögretim Okulu ve Ayrancilar ÇPL'ye dogalgaz baglanacak. 5 milyon Lirasi ise üretim yollari için kullanilacak. Ilçemizde de 156 kilometre tarlaova yolu yapilacak. Kimisi asfaltlanacak kimisi dolgu yapilacak. Geri kalan 11 trilyonu da Izmir'in 30 ilçesindeki yollarin birinci ve ikinci kat asfaltinda kullanilacak. Yine ilçemizde bu kaynaktan istifade edebilecegimiz köy yollarimiz var. KarakizlarOrmanköy yolu, YogurtçuDemirciköyAyrancilar arasindaki yol, KarakuyuKorucuk yolu bu kaynaktan istifade edecek. Bu üç grup hizmet için Torbali'ya yaklasik 55 bin liralik ek ödenek gelmis olacak. Özel Idare'nin normal programinda 800 bin liralik ödenek vardi. Ek programda 500 bin liralik ödenek ile de 1 milyon 300 bin liralik ödenek kullanilacak. Bu rakam, geçen yil KÖYDES ve Il Özel Idare'den gelen ödenekten fazla. Bu açidan ilçemizde hak ettigi hizmetleri almis olacak. Bir magduriyet yok, bilakis hizmetler artarak devam edecek' seklinde konusarak sözlerini tamamladi.

Bakmadan Geçme