'Her taraf kan kokuyordu'

Önceki gün Ankara'da düzenlenen ve patlamayla sona eren Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi yürüyüşünde gerçekleşen patlamada Torbalı'dan 43 kişi bulunuyordu. Durumu iyi olan Torbalılılar o anları anlattı. Ankara'da önceki gün düzenlenecek olan Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi yürüyüşünde gerçekleşen patlama sonucu çok kişi hayatını kaybetmişti. Yüzlerce kişinin yaralandığı patlamada [&hellip]

Önceki gün Ankara'da düzenlenen ve patlamayla sona eren Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi yürüyüşünde gerçekleşen patlamada Torbalı'dan 43 kişi bulunuyordu. Durumu iyi olan Torbalılılar o anları anlattı.

Ankara'da önceki gün düzenlenecek olan Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi yürüyüşünde gerçekleşen patlama sonucu çok kişi hayatını kaybetmişti. Yüzlerce kişinin yaralandığı patlamada Torbalı'dan da yaklaşık 45 kişi bulunuyordu. KESK'e bağlı, Eğitim Sen, SES ile beraber Halkların Demokratik Partisi üyelerinin de bulunduğu 45 kişilik kafile kıl payı patlamadan küçük hasarlarla ayrıldı. Patlamanın olduğu alana çok yakın olduklarını belirten HDP'li Hüsnü Koyuncu, 'Yanı başımızda can veren, parçalanmış vücutları saymazsak durumumuz iyi' şeklinde konuştu.

HALAY ÇEKİP, BARIŞ DİLEYECEKTİK

DİSK, KESK, Türkiye Makine Mühendisleri Birliği ve Türkiye Tabipler Birliği'nin öncülüğünde önceki gün Ankara'da 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi' sloganıyla Emek, Barış ve Demokrasi mitingi gerçekleşecekti. Mitinge katılacakların buluşma noktası olan  tren garına giden köprü altındaki toplanma noktasında iki ayrı patlama meydana geldi. Patlamadan sonra çok sayıda kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi yaralandı. Torbalı'dan da 45 kişinin katıldığı mitingde özellikle HDP heyeti patlamanın olduğu alanın yakınındaydı. HDP heyetindeki kişilerin üzerinde kanlar görülürken Hüsnü Koyuncu'nun da ufak sıyrıklar aldığı görüldü. Patlama ile ilgili konuşan Koyuncu, 'Durumumuz iyi. Ufak sıyrıklarla atlattık. Yanı başımızda can veren, parçalanmış vücutları saymazsak durumumuz iyi. Barış için, bu olayların yaşanmaması için haykıracağımız anda bu olay yaşandı. Yaralılara müdahale etmeye çalıştık. Sonra da olay yerinden polis zoruyla uzaklaştık. Halaylar çekip, barış dileyecektik. Kana buladılar' dedi.

HER TARAF KAN KOKUYORDU

Torbalı'dan alana giden Eğitim Sen İlçe Başkanı Kemal Karakoyun ise, 'Patlama yakınımızda oldu. Tarif edemeyecek duygular içerisindeyiz. Her taraf kan kokuyor. Gençlerin cesetlerini örttük. Kadınların saçlarının arasından ceset parçalarını çıkıyor. Can kayıplarına karşı, barışı haykırmak için geldik. Halaylar çektiğimiz anda bombalar patladı. Kolu kopan, ölen, cesedi parçalanmış çok sayıda insanla burun burunaydık' diye belirti. İbrahim DANIŞ

 

Bakmadan Geçme