Olgun'dan EBSO'ya rest!

İzmir’de faaliyet gösteren oda ve borsaların ortak yönetim kurulları toplantısı Bergama’da gerçekleştirildi. Toplantıya TTO Başkanı Olgun’un çıkışı damga vurdu: 'Davulu vermişsiniz belime, tokmak başkasının elinde. Üyem geliyor kapasite arttırım raporu istiyor, veremiyorum. İzmir’e, EBSO’ya gitmesi gerekiyor.'

İZMİR'DE faaliyet gösteren oda ve borsaların ortak yönetim kurulları toplantısı Bergama'da gerçekleştirildi. Toplantıya Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun'un çıkışı damga vurdu. Aynı zamanda sanayi odası statüsü de kazanmak istediklerini, ancak Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) lobisi sonucu engellendiklerini söyleyen Olgun, 'Bizleri öldürmeye çalışıyorlar. EBSO benim bölgemde zorla üye yapıyor. Üyemize hizmet etmemizi engellemesinler. Bizler ticaret ve sanayi odası olmak istiyoruz. Üyemize bir kapasite arttırım raporu bile veremiyoruz' diye konuştu.

ZORLA ÜYE KAYDI YAPIYOR
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Olgun, 'EBSO benim bölgemde reesen, zorla üye kaydı yapıyor. Tepemize çökmüş, nefes aldırmıyorlar. Davulu vermişsiniz belime, tokmak başkasının elinde. Üyem geliyor kapasite arttırım raporu istiyor. Ben veremiyorum. İzmir'e EBSO'ya gitmesi gerekiyor. EBSO'nun Ege bölgesinde fonksiyonu kalmayınca şimdi bizim gırtlağımıza sarıldılar. Bizi öldürmeyin. Üyemize kapasite raporu bile veremiyoruz. Bu sorunlar bizi boğuyor. Umarım bu hatadan kısa sürede dönülür. İlçe odaları, ticaret ve sanayi odası olmak istiyor. Bu sorunu el birliğiyle çözelim' dedi.

ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ
Olgun'a yanıt veren EBSO Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu ise, 'Tepemize çöktüler ifadesi son derece yanlış. EBSO kanunlar dışında hiçbir harekette bulunmamaktadır. Kanun neyi emrediyorsa onu yapar. EBSO kurulduğu zaman çevre illerle kurulmuş her oda o kriterleri sağlamış ve kendi odasını kurmuş. En son Aydın ayrıldı. Belirli sayıda üretim yapan sanayici sayısına ulaştığınız zaman odanızı kurabilirsiniz. Biz buna engel olmayız. Başkanımız Ender Yorgancılar, kapasite raporları konusunda çalışmaları yapıyor. Bunu da biliyorsunuz. Resen kayıt yeni başlamadı, bu zaten vardı. Kanun dışında ise, suç işleriz. 10 kişiyi geçen firmalarda kapasite raporlarının sanayi odaları verir diyor' diye konuştu.

DEMİRTAŞ'TAN OLGUN'A DESTEK
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, 'İlçe ticaret odalarının sanayi odası olması, lobi gücünün bir sonucudur. TOBB'da 12 tane sanayi odası vardı. Bunlar ortadan kalkıyordu. Ali Coşkun döneminde lobi gücüyle nasıl olduysa kaldılar. Lobileri kuvvetli. TOBB'dan 10'dan fazla işçi çalıştıranların sanayi odalarından aldıkları kapasite arttırım raporları kabul edilmeyecek diye yazı geldi. Bu yasa değil. Bir lobi çalışması. Örneğin kamyoncular ve taşımacılar bana üye, takografı sanayi odası veriyor. Bunlarla ilgili belgeleri neden sanayi odası veriyor? Bunlar ciddi sıkıntılar. İlçe ticaret odaları haklıdır. Manisa Ticaret Odası Başkanı Bülent Koşmaz bütün ilçe odalarını nasıl sanayi odası yaptıysa siz de olabilirsiniz. Bunun önünde hiçbir engel yok. Bunu aşmanız için Rıfat Hisarcıklıoğlu'nu aşmanız gerekiyor. Bunun için de lobi lazım' dedi.

Bakmadan Geçme