Önce mal, sonra can SİGORTALANIYOR

Geçtiğimiz günlerde kapılarını hizmete açan Özgünkaya Sigorta’nın genç işletmecileri, ilçede sigorta anlayışının arttığını ancak vatandaşların sigorta önem sıralamasında 1. sıraya mallarını koyduğunu belirtti. TORBALI'DA uzun yıllar boyunca sigorta sektöründe boy gösteren Sevinç Aktaş ve Sevim Sümer, kendi işyerlerini açarken bundan böyle Özgünkaya Sigorta çatısı altında hizmet verecek. Ulusal ve uluslar arası birçok büyük sigorta firmasının [&hellip]

Geçtiğimiz günlerde kapılarını hizmete açan Özgünkaya Sigorta'nın genç işletmecileri, ilçede sigorta anlayışının arttığını ancak vatandaşların sigorta önem sıralamasında 1. sıraya mallarını koyduğunu belirtti.

TORBALI'DA uzun yıllar boyunca sigorta sektöründe boy gösteren Sevinç Aktaş ve Sevim Sümer, kendi işyerlerini açarken bundan böyle Özgünkaya Sigorta çatısı altında hizmet verecek. Ulusal ve uluslar arası birçok büyük sigorta firmasının acenteliğini de yapan Özgünkaya Sigorta, ilçede önemli bir boşluğu doldurmuş oldu. Sigorta acenteliğinin günümüzde büyük bir öneme sahip olduğunu dile getiren Sevim Sümer, son yıllarda sigorta bilincinin arttığını kaydetti. Buna karşın vatandaşların özellikle araba ve ev gibi mallarını sigortalattığını belirten Sümer: 'Vatandaşlarımız maalesef sigorta konusunda önce mal sonra can diyor' diye konuştu.

SİGORTA RİSKTEN KORUR

Tepeköy Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde kapılarını hizmete açan Özgünkaya Sigorta bünyesinde, Aviva, Anadolu, Koç Allianz, Neova, HDI, Generali ve Axa gibi birçok sigorta şirketinin acenteliği bulunuyor. Özgünkaya Sigorta, trafik, kasko, konut, işyeri, DASK, ferdi kaza, sağlık ve TARSİM gibi birçok alanda sigorta hizmeti veriyor. Sigortanın insanlar için önemli olduğuna dikkat çeken Sevinç Aktaş, Torbalı'da genel olarak trafik ve ara sigortalarının yaptırıldığını söyledi. Aktaş, insanların geleceğini güvence altına alması için sigorta yaptırmalarının önemli olduğunu belirterek, 'Risklerden korunmanın tek yolu sigorta yaptırmaktan geçiyor. İşletme olarak amacımız, ilçemizdeki sigorta bilincini arttırmaktır. Müşterimize verdiğimiz taahhütleri de zamanında ve eksiksiz yapmaya da büyük bir gayret gösteriyoruz' dedi.

SİGORTALILIK BİLİNCİ ARTIYOR

Torbalı'da vatandaşların en çok arabalarını sigortalattığını dile getiren Sevim Sümer, DASK'da da yoğunluk yaşadıklarını söyledi. Sigorta bilincinin toplumda oluşmaya başladığını ifade eden Sümer: 'Sigortalılık bilincinin oluşmasına da bir yandan da yasal düzenlemeler zemin hazırlıyor. Örneğin, arabanın vizeden geçmesi için sigorta şart, eve herhangi bir abonelik yapılması için DASK şart. Yeni nesil, sigorta işlemlerine daha çok önem veriyor. Ama genel olarak yaptırılan sigortalara bakıldığında vatandaşlarımızın kendileri için önem sıralamasında önce malları geliyor sonra da hayatları. Hayat ve sağlık sigortaları ile kişi kendisini veya ailesini de güvence altına alabilir' şeklinde konuştu.

GÖKHAN YALKALK

Bakmadan Geçme