Organik tavuk kapida

Torbali'da organik yumurta ve kanatli havyan üretimi yapan Hayal Bahçesi Çiçek Yetistiriciligi ve Peyzaj yeni uygulamasini hayata geçirdi. Firma, siparis edilen organik ürünleri kapida teslim ediyor. TORBALI-Bayindir yolu üzerinde peyzajcilik yapan Ali Candar, organik çiftlik kurdu. Burada organik yumurta, tavuk, sülün ve bildircin yetistiren Candar, yeni bir hizmeti de hayata geçirdi. Vatandaslarin, çiftlige gelememesini göz [&hellip]

Torbali'da organik yumurta ve kanatli havyan üretimi yapan Hayal Bahçesi Çiçek Yetistiriciligi ve Peyzaj yeni uygulamasini hayata geçirdi. Firma, siparis edilen organik ürünleri kapida teslim ediyor.

TORBALI-Bayindir yolu üzerinde peyzajcilik yapan Ali Candar, organik çiftlik kurdu. Burada organik yumurta, tavuk, sülün ve bildircin yetistiren Candar, yeni bir hizmeti de hayata geçirdi. Vatandaslarin, çiftlige gelememesini göz önünde bulunduran basarili girisimci, organik ürünleri kapida satmaya basladi. Tamamen dogal ortamda yetisen tavuk, bildircin, ördek ve kaz ile bunlarin yumurtalarinin satisini gerçeklestiren Candar,'Hem beyaz et hem de yumurta konusunda vatandaslarin organik ihtiyacini gideriyoruz. Genis üretim alanimizda binlerce kanatli hayvan mevcut. Yumurta veya kanatli hayvan isteyenlerin bir telefon açmasi yeterli.Istedikleri ürünü ev ve is yerlerine ulastiriyoruz' dedi.

 AÇIK ALANDA URETIM

10 bin metrekarelik alana sahip olan Hayal Bahçesi Çiçek Yetistiriciligi ve Peyzaj, üretim alaninin bir kismini çiftlige çevirdi. Dev alanda tavugun yani sira bildircin, güvercin ve ördek de bulunuyor. 800'ü askin kanatli hayvana sahip olan isletme, kisa süre içerisinde tavsan yetistiriciligine de el atmaya hazirlaniyor. Hayal Bahçesi'nin organik yumurtalari kafeslerde kapali degil, serbestçe dolasabilen tavuklardan elde ediliyor. Tavuklarin su ihtiyaci araziye vurulan sondajdan veriliyor. Yumurta ve kanatli hayvan üreterek vatandaslarin organik gida ihtiyacina cevap veren isletme, yeni yatirimlariyla organik pazarda söz sahibi olmayi hedefliyor. Tesislerde üretilen organik yumurtalar, büyük talep görüyor. Isteyen herkese organik yumurta ve köy tavugu temin eden isletme, yeni bir uygulamayi daha hayata geçirdi. Organik yumurta ve köy tavugu konusunda, bir marka olmayi hedefleyen firma, siparisleri müsterilerinin kapisinda teslim ediyor.

 BIR TIK UZAGINIZDA

Tamamen dogal ortama sahip mini çiftlikte yumurtalik ve etlik her türlü civcivde bulunuyor. Ankara Tavuk Arastirma Merkezi'nden getirilen civcivlerin, toptan ve perakende satisi da gerçeklestiriliyor. Bildircin, hindi, kaz ve Pekin Ördegi üretimini de gerçeklestiren isletmede adaklik horozda bulunuyor. Firma olusturdugu www.köylezzeti.com adli web sayfasi ile müsterilerinin kendilerine çok daha kolay ulasabilmesini sagliyor. Hormon ve kimyasal maddelerden uzak bir sekilde üretim yaptiklarinin altini çizen Candar: 'Amacimiz daha çok tavuk veya yumurta satmak degil. Insanlara organik ürünler yedirebilmek. Bunun için de çiftligimize gelemeyenleri de göz önüne aldik. Bu nedenle siparis halinde ürünlerimizi kapida teslim ediyoruz' dedi.GÖKHAN YALKALK

Bakmadan Geçme