Pilot okul seçildiler

Torbalı’nın en başarılı ve tercih edilen okulları arasında yer alan Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Eser İmam Hatip Ortaokulu ve TTO 80. Yıl Ortaokulu, ağırlıklı İngilizce eğitimi veren pilot okul seçildi.

TORBALI'ININ en başarılı okulları arasında yer alan Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Eser İmam Hatip Ortaokulu, ve TTO 80. Yıl Ortaokulu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından pilot okul seçildi. Öğrencilerin yabancı dil ihtiyacını karşılamak için yapılan bu uygulama ile iki okulda da öğrenciler haftada 14 saat İngizlice dersi görecek. Her iki okulda da ilk olarak sadece 5.sınıfların İngilizce ağırlıklı ders göreceği uygulamada, her yıl bir üst sınıf uygulamaya dahil edilerek 4 yıl sonra tüm sınıflar İngilizce eğitimi görecek. Normal bir Ortaokulda verilen haftalık İngilizce eğitiminin 3 katına çıkmasıyla iki okuldaki öğrenciler yabancı dil öğrenmede sıkıntıları giderilmiş olacak.

BAŞARILI İKİ OKUL
İlçede son yıllarda eğitim ile sosyal anlamda başarılarıyla söz ettiren ve öğrenciler tarafından en çok tercih edilen okullar arasında yer alan Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Eser İmam Hatip Ortaokulu ve TTO 80. Yıl Ortaokulu, bu yıldan itibaren İngilizce ağırlıklı eğitim veren pilot okul seçildi. Bu okullardaki duruma göre gözlemlenecek başarı ile ilçedeki diğer okullar bu uygulama kapsama alınabilecek. Pilot okul olarak seçilen iki okul da geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde yapılan TEOG sınavında, ilçenin en başarılı okulları olmuştu. Bu yıl uygulamaya koyulan pilot okul sistemiyle İki okulda da sadece 5.sınıfların İngilizce eğitim göreceği öğrenci sayısı ise yaklaşık 350. Normal haftalık eğitim saatine denk gelmesi açısından haftalık 14 saatlik İngilizce eğitimi verecek iki okul, bazı derslerin ya saatini kısacak ya da bu yıl ders işlenmeyecek. Hamza BODUR

 

Bakmadan Geçme