Polis virüsü dolandiriciligi
Internet üzerinden bilgisayarlara gönderdikleri “polis virüsü” diye adlandirilan sahte yazilimla dolandiricilik yapan bir sebeke, Torbalili Filiz Köseler’i de dolandirmak istedi. Ilginç yöntem, vatandasin dikkati sonucu ortaya çikti. SON yillarda dolandiriciliklarin da sekli degismeye basladi. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte üreyen telefon dolandiriciligina, simdi de internet dolandiriciligi eklendi. Internet üzerinden bilgisayarlara gönderdikleri “polis virüsü” diye adlandirilan sahte yazilimla [&hellip]
Internet üzerinden bilgisayarlara gönderdikleri 'polis virüsü' diye adlandirilan sahte yazilimla dolandiricilik yapan bir sebeke, Torbalili Filiz Köseler'i de dolandirmak istedi. Ilginç yöntem, vatandasin dikkati sonucu ortaya çikti.
SON yillarda dolandiriciliklarin da sekli degismeye basladi. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte üreyen telefon dolandiriciligina, simdi de internet dolandiriciligi eklendi. Internet üzerinden bilgisayarlara gönderdikleri 'polis virüsü' diye adlandirilan sahte yazilimla dolandiricilik yapan bir sebeke, Torbalili Filiz Köseler'i de magdur etti. Bir firmada çalisan Köseler'in bilgisayari, bulasan virüs nedeniyle kullanilamaz hale geldi. Ekrana gelen yazida 200 euro ödenmesi halinde cezai kovusturmanin önlenecegi ve ayrica bilgisayar kilidinin açilacagi belirtiliyor. Ilçe Emniyet Müdürlügü, bu tür dolandiriciliklara karsi vatandaslari dikkatli olmalari konusunda uyarilarda bulundu.
BU YÖNTEMLER CAN YAKIYOR
DOLANDIRICILAR, son dönemlerde kontör dolandiriciligi ve terör örgütü olaylariyla para sizdirmanin yollarini ariyor. Kendini polis, savci, hakim ve asker olarak tanitan dolandiricilar, insanlari çesitli yöntemlerle kandirip dolandiriyor. Bunun yani sira altin dolandiriciligi da ilginç yöntemler arasinda yer aliyor. Altini ucuza satma yöntemiyle, degersiz tenekeler altin diye satiliyor. Kendini polis olarak gösteren sahislar tarafindan dikkatsiz vatandaslarin cepleri bosaltiliyor. Hayir yapma bahanesiyle döviz dolandiriciliginin yani sira, altinlari okutma yöntemiyle de yaslilar ve ev kadinlari dolandiriliyor. Büyü bozma bahanesiyle para ve altinlar dolandiriliyor. Pahali olduguna inandirilan imitasyon saatler, altin diye satiliyor. Son yillarda Torbali'da bu tip dolandiriciliklarin sayisi giderek artarken, vatandaslar da magdur oluyor.
200 EURO PARA ISTEDI
TEPEKÖY Mahallesi'nde bir is yerinde müdürlük yapan Filiz Köseler'in bilgisayarina mail geldi. Gelen maili açan Köseler, dolandiricilarin yeni yöntemi ile karsilasti. Bilgisayarin kilitlendigini hiçbir sey yapamadigini söyleyen Köseler, uyarilari tek tek okudugunu ifade ederek, 'Az kalsin dolandiricilarin tuzagina düsüyordum. Dolandiricilarin yeni yöntemi olan bilgisayar dolandiriciligi karsisinda benden 200 euro istendi. Bunun bir dolandiricilik tuzagi oldugunu anlayinca Izmir Il Emniyet Müdürlügü Bilisim Suçlari Birimi'ni arayarak bilgi verdim. Polis ekipleri bu gibi dolandiricilara inanmamami söylediler' dedi. Ilçe Emniyet Müdürlügü, 'Kullanicilarin bilgisayarlarina yerlestirilen virüs tarafindan ekranlarinin kilitlendigi belirlenmistir. Bilgisayarina virüs yerlesmis vatandaslarimizin kesinlikle para yatirmamalari ve kimlik bilgilerini kimseyle paylasmamalari gerekmektedir' diyerek vatandaslarin dikkatli olmasini istedi.