Sadaka kutusunu profesyonelce çaldi

Ertugrul Camii'ndeakillara durgunluk veren bir hirsizlik yasandi. 3 çocuk kendilerini ip yardimiyla caminin içine sarkitti, kameralarin yönünü degistirdi ve çivi ile sadaka kutusunu açti. TORBALI'DA önceki gün öyle bir hirsizlik olayi yasandi ki 'Bu kadar da olmaz' dedirtti. Gündüz vakti Ertugrul Cami'ye hirsizlik amaciyla giden 3 çocuk caminin ihtiyaçlarini karsilamak adina caminin içindeki iç kisimda [&hellip]

Ertugrul Camii'ndeakillara durgunluk veren bir hirsizlik yasandi. 3 çocuk kendilerini ip yardimiyla caminin içine sarkitti, kameralarin yönünü degistirdi ve çivi ile sadaka kutusunu açti.

TORBALI'DA önceki gün öyle bir hirsizlik olayi yasandi ki 'Bu kadar da olmaz' dedirtti. Gündüz vakti Ertugrul Cami'ye hirsizlik amaciyla giden 3 çocuk caminin ihtiyaçlarini karsilamak adina caminin içindeki iç kisimda duran sadaka kutusunu bir çivi yardimiyla açip içinde bulunan paralari alip kaçti. Çocuklarin profesyonelligi ise herkesi sasirtti. Gündüz vakti hiç kimseye aldiris etmeden camiye girip hirsizlik yapan çocuklar güvenlik kameralari incelendikten sonra yakalandi.

IPLE ASAGI SARKTILAR

Türk-Islam toplumunun en önemli mekni olan camide yasanan hirsizlik akillara durgunluk getirdi. Güpegündüz vakitte camiye giren çocuklar ana bölümdeki kapinin kilitli oldugunu fark etti. Bunun üzerine üst kata çikan çocuklar bir ip yardimiyla kendilerini asagiya sarkitip ana bölüme girdi. Profesyonel hirsizlara tas çikartan çocuklar ilk olarak hemen güvenlik kameralarinin yönünü degistirdi. Daha sonra muhtemelen bir çivi yardimiyla sadaka kutusunu açan çocuklar yine ip yardimiyla yukariya çikip kaçti.

20 LIRA IÇIN

Imamin fark ettigi hirsizlik olayi için hemen polis çagirildi. Gelen emniyet ekipleri güvenlik kameralarini incelemeye aldiktan kisa bir süre sonra çocuklari yakaladi. Yaslarinin küçüklügü nedeniyle disari salinan çocuklar için cezai islem uygulanmadi. 'O kutuda en fazla 15-20 lira vardir' diyen Ertugrul Cami Imami Halil Alisik, 'Allah milletimizi daha beter günahlardan sakinsin ama çocuklarin böyle bir suça karismis olmasi ürkütücü' seklinde konustu. Ibrahim DANIS

Bakmadan Geçme