Sağlık çalışanları için seferber oldular

Sağlık çalışanları için ücretsiz yüz kalkanı üreten '3 Boyutlu Destek Grubu'nun çalışmalarına Torbalı'dan da destek gelmeye başladı. İlçede iki vatandaş, üç boyutlu yazıcısı ile yüz kalkanı üretimine başladı

Koronavirüsün bulaştığı hastaların tespiti için her gün ortalama 35 bin test yapılıyor. Doktorlar virüsün belirtilerinden şüphelendikleri isimlere yaptıkları testlerle vakaları tespit ederek takiplerini yapıyor. Sağlık çalışanları koruyucu ekipmanlar giyerek koronavirüsünün bulaştığı hastaları hayatta tutabilmek amacıyla tedavilerine devam ediyor. Alınan önlemlere rağmen birçok doktor ve sağlık personeline virüsün bulaştığı belirtiliyor. Virüse karşı büyük bir mücadele veren sağlık personellerinin maske ve ekipman sıkıntısı yaşamaması amacıyla ülke çapında üretim başlatıldı. Torbalı'daki maske üretimine ek olarak iki gönüllü vatandaş ücretsiz yüz kalkanı üretimine başladı.
'HAMMADDE SIKINTIMIZ VAR'
Üç boyutlu yazıcıları ile ücretsiz olarak yüz kalkanı üretimine destek olmak isteyenleri bir araya getirmek üzere sosyal medyada '3 Boyutlu Destek Grubu' kuruldu. Üç boyutlu yazıcıları olanlar sağlık kurumlarından gelen talep doğrultusunda yüz kalkanı üretimi yapıyor. Torbalı'da yaşayan muhasebeci Murat Ekim de hobi amacıyla aldığı üç boyutlu yazıcısıyla bu projeye dahil oldu. Ekim, yaptığı açıklamada 'Hobi amacıyla aldığım üç boyutlu yazıcımla sağlık çalışanları için ücretsiz yüz kalkanı üretmeye başladım. Günde ortalama 50 tane yüz kalkanı üretiyorum. Kalkanları Torbalı Devlet Hastanesine ve diğer sağlık kurumlarına göndereceğim. Sağlık çalışanları için yaptığım bu çalışmaya destek olmak isteyenler bize ham madde konusunda yardımcı olabilirler' dedi.

Bakmadan Geçme