Şampiyon işçi

Pamukyazı'da yaşayan 15 yaşındaki Delil Aksın, Türkiye'nin en iyi 3. Lisesi olan İzmir Fen Lisesi'ni kazandı. Gündelik işlerde çalışan Türkiye birincilerinden Aksın ilçenin gururu oldu. PAMUKYAZI Mahallesi'nde eğitim veren Pamukyazı Tamsa Seramik Fabrikası Ortaokulu'nda eğitimini tamamlayan 15 yaşındaki Delil Aksın tam bir 'azmin zaferini' gözler önüne seriyor. Yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin katıldığı Türkiye Temel Eğitimden [&hellip]

Pamukyazı'da yaşayan 15 yaşındaki Delil Aksın, Türkiye'nin en iyi 3. Lisesi olan İzmir Fen Lisesi'ni kazandı. Gündelik işlerde çalışan Türkiye birincilerinden Aksın ilçenin gururu oldu.

PAMUKYAZI Mahallesi'nde eğitim veren Pamukyazı Tamsa Seramik Fabrikası Ortaokulu'nda eğitimini tamamlayan 15 yaşındaki Delil Aksın tam bir 'azmin zaferini' gözler önüne seriyor. Yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin katıldığı Türkiye Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'nda 6 ayrı testte ful çekerek Türkiye birincilerinden biri olan Aksın 3 kardeşiyle beraber eğitim aşkıyla yanıp tutuşuyor. Mahallenin gurur kaynağı olan Aksın hem derslerindeki başarı hem de ders dışı disipliniyle okul tarihinin en iyi öğrencisi oldu. İki ayrı oturumda gerçekleşen TEOG sınavında 500 üzerinden 497 tam puan alan Aksın Ege Bölgesinin en iyi birinci, Türkiye'nin de en iyi 3. Fen Lisesi'ni kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Aksın okul harçlığı kazanmak için güneşin altında gündelik işlerde çalışıyor.

BURS İHTİYACI

İşçi bir babanın oğlu olan Delil Aksın, başarılı sonuçlarıyla parmak ısırtarak Aksın Torbalı'nın gururu oldu. İzmir Fen Lisesi'ni yatılı olarak kazanan Aksın şimdilerde okul harçlığını kazanmak için gündelik işlerde çalışıyor. Güneşin altında ağır iş şartlarında hem ailesine katkıda bulunmak hem de okul harçlığını çıkartmak adına çalışan Aksın 28 Eylül'de ders başı yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyor. 497 puan alarak Türkiye'nin en başarılı öğrencilerinden biri olan Aksın'ın maddi imkansızlıklar içinde kendini bu denli yetiştirmesi takdir ediliyor. Bursa ihtiyacının olduğunu kaydeden Aksın, beyin cerrahı olmak istiyor.

GÜNDE İKİ SAAT DERS ÇALIŞTI

En büyük hayali Beyin Cerrahı olmak olan Aksın ekonomik düzeyi çok iyi olmayan bir ailenin çocuğu. Babası havaalanında elektrikçi olan Aksın günde en az iki saat ders çalışarak Türkiye'nin en iyisi oldu. Tarla ve fabrikalarda çalışarak ailesinin geçimine de katkı sağlayan başarılı öğrenci ilk ders zilinin çalmasını sabırsızlıkla bekliyor. Başarısında ailesinin ve öğretmenlerinin payının yüksek olduğunu kaydeden Aksın, dershaneyi de katıldığı bursluluk sınavı sayesinde tam burslu okudu. Mazisinde birçok başarı olan Aksın'ın şimdi başarılarını daha da ileri boyutlara taşımanın hayallerini kuruyor. İbrahim DANIŞ

Bakmadan Geçme