'Sandıktan çıkan baş tacımızdır'

CHP İzmir İl Kongresinde 175 oy alarak Yedek İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Övünç Demir siyaset basamaklarında hızla ilerliyor. İl Kongresini yorumlayan Demir, omuz omuza mücadele edip CHP'mizi el birliği ile daha da iyi yerlere getirmek için var gücümüz ile çalışacağız dedi.     CUMHURİYET Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanlığına aday olan genç siyasetçi Övünç [&hellip]

CHP İzmir İl Kongresinde 175 oy alarak Yedek İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Övünç Demir siyaset basamaklarında hızla ilerliyor. İl Kongresini yorumlayan Demir, omuz omuza mücadele edip CHP'mizi el birliği ile daha da iyi yerlere getirmek için var gücümüz ile çalışacağız dedi.

 

 

CUMHURİYET Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanlığına aday olan genç siyasetçi Övünç Demir 20 Aralık tarihinde yapılan il kongresinde 175 oy alarak Yedek İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Başarılı siyasetçi kongrede aldığı oy ile İzmir'de yıllarını siyasete veren birçok ismi geride bıraktı. Övünç Demir hafta sonu olaylı geçen kongre sonrası İl Başkanı seçilen Alaattin Yüksel'e hayırlı olsun dileklerini sunup, genel bir değerlendirme yaptı. 'Sandıktan çıkan baş tacımızdır'diyen Demir 'Yoğun geçen bir seçim maratonunun ardından il kongremizi de tamamladık. İl Başkanımız Alaattin Yüksel'e görevinde başarılar diliyorum. 2018 yılında yapılacak kongreye kadar Yüksel görevinin başında olacak. Torbalı'da da İzmir'de de el birliği ile çalışacağız. İl Kongremizin kaybedeninin olmadığını kazananın sadece Cumhuriyet Halk Partisinin olduğunun da altını çizmek istiyorum. Bizler omuz omuza mücadele edip Cumhuriyet Halk Partimizi el birliği ile daha da iyi yerlere getirmek için var gücümüz ile çalışacağız' şeklinde konuştu.

 

GELECEK VAAT EDİYOR

 

CHP'de son dönemde gençlere ayrı bir önem veriliyor. Torbalı'da olduğu gibi İzmir İl Başkanlığı'nda da listede yer alan gençler dikkat çekiyor. Hafta sonu yapılan kongrede İl Yönetim Kurulu Üyeliğine aday olan Övünç Demir 175 oy alarak yedek üye oldu. İzmir'de çok sayıda siyasetçiyi geride bırakan Demir bu başarısı ile gelecek vaat ediyor yorumlarına neden oldu. CHP Örgütünün artık gençlerden yana olduğunu ifade eden Övünç Demir 'İlçemizden, kongrede ilk 52'de olmayan fakat kadın kotasından yararlanarak Kurultay Delegesi seçilen Afet Uygur'u, yıllarca Belediyemizin Başkan Yardımcılığını yapmış ve partimize emek vermiş kongrede de İl Yönetim Kurulu Üyeliğine aday olup 25 oy alan Yıldız Sivrikaya'yı, ilçemizden yine yönetime aday olup 16 oy alan Partimizin abisi Muhsin Yener'i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Örgütte yıllardır emeği geçen ve kaybetmesine rağmen sabaha kadar bizimle birlikte seçim sonuçlarının kesinleşmesini bekleyen Nevzat Kavalar Başkanıma da ayrı bir teşekkür etmek istiyorum' diyerek sözlerini tamamladı.

 

KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR

 

Kongrede çıkan tartışmalara da değinen genç siyasetçi 'Tartışmaların ulusal basına yansıması ve CHP'yi bu yolla karalamaya çalışanlar da şunu unutmasın. Bizler Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Bizim Gençlik Kollarımız hiçbir zaman gazete binası basmaz. Bizim partimizde Genel Başkanımız hiçbir zaman tek adam olmayı seçmez, her zaman örgütüyle hareket eder. Bizler her ilde gerçekleştirdiğimiz milletvekili önseçim sonuçlarını 1 hafta sonrasında genel merkezden değil akşamına sayarak kendimiz öğreniriz. Bizlerin evlerinde para sayma makinesi yoktur, bulamazsınız. Ayakkabı kutularımız vardır ama tutumluyuzdur ayakkabılarımız eskimesin diye kullanırız. Cumhuriyet Halk Partisine laf edenleri uyarmak da boynumuzun borcudur' diyerek sert bir dille eleştirdi. Serkan GÜNBAY

 

Bakmadan Geçme