Sokak köpegi dehseti

2014 yilinda sadece 12 köpek tarafindan isirilma vakasi meydana gelirken, 2015 yilinda ise a1 aylik süre zarfinda bu rakam 13'e yükseldi. Ekipler teyakkuza geçmis durumda. TORBALILARINbasi, sokak köpekleriyle dertte. Kis mevsimiyle birlikte yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar, insanlara saldiriyor. Ise, okula veya baska yerlere gitmek için evden çikanlar, köpeklerden köse bucak kaçar olmus. Çocuklarini okula gönderirken [&hellip]

2014 yilinda sadece 12 köpek tarafindan isirilma vakasi meydana gelirken, 2015 yilinda ise a1 aylik süre zarfinda bu rakam 13'e yükseldi. Ekipler teyakkuza geçmis durumda.

TORBALILARINbasi, sokak köpekleriyle dertte. Kis mevsimiyle birlikte yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar, insanlara saldiriyor. Ise, okula veya baska yerlere gitmek için evden çikanlar, köpeklerden köse bucak kaçar olmus. Çocuklarini okula gönderirken endise duyduklarini belirten vatandaslar, yetkililerin çözüm bulmasini istiyor. Sadece Ocak ayi içerisinde tam 13 köpek isirilma vakasi meydana geldi.

 1 AYDA 13 KISI ISIRILDI

Son yillarda ilçe merkezinde artan basi bos sokak köpekleri tehlike olusturmaya devam ediyor. Sokak köpekleri, Torbali Belediyesi ekipleri tarafindan toplanarak Hayvan Barinagi'na götürülürken, ekiplerden kaçanlar ise vatandaslar için büyük bir tehdit. Geçtigimiz yil sadece 12 kisi sokak köpekleri tarafindan isirilirken, bu yil sadece Ocak ayinda 13 köpek isirma vakasi meydana geldi. Yasanan isirma olaylarinin sayisindaki artis vatandaslari tedirgin ederken, Gida, Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürlügü ekipleri ise olaylara aninda müdahale ediyor. Son olarak Pancar Mahallesi'nde 50 yasindaki Osman Y. adli vatandas, arabasinin altinda bulunan sokak köpegi tarafindan bacagindan isirildi.

 '10 GUN GÖZETIM ALTINDA'

Gida, Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürlügü Hayvan Sagligi Birimi Sorumlusu Hakan Karakaya, ilçe merkezinin yani sira Sehitler, Çaybasi ve Pancar bölgelerinde köpek isirma vakasi sikayeti aldiklarini belirtti. Vatandaslari isiran köpeklerin 10 gün gözetim altinda tutuldugunu belirten Karakaya: 'Isirma vakasina karisan sokak köpeklerini Torbali Belediyesi'nin Hayvan Barinagi'na birakiyoruz. 10 gün içerisinde hastalik belirtisi olmazsa isirilan kisinin tedavisi için sadece 3 igne yapiliyor. Fakat hayvan ölürse, tedavi süreci de artiyor. Suana kadar hiçbir isirikta kuduz vakasina rastlamadik. Ancak isirilma vakalarinda genellikle köpeklerin yavrulu oldugunu görebiliyoruz' dedi.

 

GÖKHAN YALKALK

 

 

Bakmadan Geçme