Sokaklar bomboş kaldı

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle hafta sonu ilan edilen sokağı çıkma yasağı ile ilçede hayat adeta durdu. Yasağa uyanlar sadece ekmek almak amacıyla fırınlara giderken, Torbalı'da iki gün boyunca tarihi bir sessizlik oldu

Vaka sayısının giderek arttığı ülkemizde koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler giderek genişletiliyor. Ülkede 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta hafta sonunu kapsayacak şekilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Haberin kısa sürede yayılmasının ardından ilçede yaşayan yüzlerce vatandaş market ve fırınlara adeta akın etti. Sosyal mesafe kuralının hiçe sayılarak bazı noktalarda izdihama dönüşen yoğunluk, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Cuma akşamı hareketli saatlerin yaşandığı Torbalı hafta sonu ise adeta terk edilmiş bir şehre döndü.


MERKEZDE POLİS KIRSALDA JANDARMA KUŞ UÇURTMADI
Torbalı'da sokağa çıkma yasağı sebebiyle kolluk kuvvetlerinde görevli polis ve jandarmalar devriyelerini arttırarak dışarıya çıkanları uyararak gerekçelerini sordu. Yasağa uymayarak dışarıya çıkanlara cezai işlem uygulandı. Torbalı genelinde sokağa çıkma yasağına büyük oranda uyulduğu gözlemlenirken en işlek cadde ve sokaklar boş kaldı. Bazı fırın işletmecileri araçlarla mahallelerde ekmek satışı yaparken mahalle muhtarları da ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştu.

Bakmadan Geçme