Sürpriz kurultay delegeliği

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve İsmail Uygur tarafından ismi anahtar listeye yazılan Afet Uygur kurultay delegesi oldu. Yeni görevinin kendisi için sürpriz olduğunu söyleyen Uygur, kurultay delegesi olmanın gurur verdiğini belirtti. 20 Aralık tarihinde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı kongresinde CHP İlçe Başkanı İsmail Uygur'un eşi Afet Uygur kurultay delegesi olmuştu. İzmir [&hellip]

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve İsmail Uygur tarafından ismi anahtar listeye yazılan Afet Uygur kurultay delegesi oldu. Yeni görevinin kendisi için sürpriz olduğunu söyleyen Uygur, kurultay delegesi olmanın gurur verdiğini belirtti.

20 Aralık tarihinde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı kongresinde CHP İlçe Başkanı İsmail Uygur'un eşi Afet Uygur kurultay delegesi olmuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İsmail Uygur tarafından ismi anahtar listeye yazılan Afet Uygur bayan kontenjanı nedeniyle kurultay delegesi oldu. Afet Uygur önümüzdeki dönemde yapılacak olan kurultayda partinin genel başkanı seçmek için oy kullanacak. Yeni görevinin kendisi için sürpriz olduğunu söyleyen Afet Uygur kurultay delegesi olmanın gurur verdiğini belirtti. Bugüne kadar siyasete uzak kalmak için mücadele eden bayan Uygur kendisini siyasetin içinde buldu. Kurultay delegesi olduğundan dolayı artık siyasetin bir parçası olduğunu söyleyen Uygur kendisini bu göreve layık gören herkese teşekkür etti.

TÜM AİLE SİYASETİN İÇİNDE

Babası Hüseyin Özel'in 1980 yılı öncesinde siyasette önemli görevler üstlendiğini ve siyasete hiç uzak olmadığını söyleyen Afet Uygur, 23 yıldır da eşi ile birlikte siyasetin içinde olduğunu söyledi. Çocukluğundan beri siyaset ile iç içe olan Afet Uygur her ne kadar siyasetten uzak durmaya çalışsa da tüm ailesi siyasetin içinde olduğun için bu pek mümkün olmuyor. Kızı Ege'nin yaşı nedeniyle siyasete atılmadığını diğer fertlerin önemli görevlerde olduğunu söyleyen Uygur 'Eşim 10 yıl Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. CHP İlçe Başkanlığı görevini yürütüyor. Oğlum Efe, İzmir İl Gençlik Kolları Yönetiminde. Bende kurultay delegesi oldum. Evde sürekli olarak siyaset konuşuluyordu. Benimde siyasete adım atmam ile birlikte artık başka bir konu görüşülmez' şeklinde konuştu.

'DAVET ÜZERİNE GİDİYORDUM'

Bugüne kadar pek siyasete girmeyi istemediğini dile getiren Uygur '1992'den beri eşim nedeniyle siyaset ile haşır neşirim. 1998'den beri de CHP'nin üyesiyim. Bugüne kadar partiye davet gelmesi halinde gidiyordum. Birde eşimin başkan adaylığı süresi içinde gezi ve ziyaretlere katıldım. Kurultay delegeliği benim hayatımı değiştirecek. Bu seçim ile siyasetin içine girmiş oldum. Bundan sonra daha farklı olacak. Artık toplantılara katılıp partimizin daha ileri noktalara gitmesi için elimizden geleni yapacağız' dedi. Serkan GÜNBAY

Bakmadan Geçme